Fostul consilier prezidential George Scutaru a venit vineri la DNA, fiind citat pentru a fi audiat intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie.

George Scutaru a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00 si nu a vrut sa spuna in ce dosar a fost citat si in ce calitate va da declaratii in fata anchetatorilor. Potrivit unor surse judiciare, George Scutaru ar fi fost citat sa dea declaratii intr-un dosar in care este vizat presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu.

George Scutaru, fost lider al deputatilor PNL, a fost jurnalist pana in 1998, cand a devenit consilier al presedintelui ApR, Teodor Melescanu, formatiune politica la care si-a depus si adeziunea. In 2001, Scutaru devine membru al PNL, in urma fuziunii cu ApR, si obtine in 2002 functia de presedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzau. Din 2010 si pana anul acesta a condus organizatia judeteana a PNL Buzau. Scutaru a detinut trei mandate consecutive de deputat si s-a specializat in probleme de securitate, dupa ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

In decembrie 2014, George Scutaru a fost numit de Klaus Iohannis in functia de consilier prezidential pentru securitate nationala. In 6 martie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala a lui George Scutaru, seful statului spunand ca acesta a demisionat din motive personale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.