Parlamentul a aprobat, miercuri, numirea a sase membri in Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, PNL contestand audierea candidatilor, Ludovic Orban solicitand reluarea procedurii.

Astfel, au fost alesi in conducerea Consiliului, prin vot pe lista, Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea grupului parlamentar al UDMR, actual presedinte al CNCD, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este si in prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog Social, Luminita Gheorghiu si Cristian Jura, care sunt si in prezent in conducerea CNCD si Ilie Dinca, din partea minoritatilor.

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a solicitat, in plen, reluarea audierii candidatilor pentru CNCD pe motiv ca audierea din comisii a fost neregulamentara, el aratand ca un candidat, cel din partea minoritatilor, Ilie Dinca, a fost audiat de doua ori, prima oara fiind respins, iar a doua oara fiind avizat favorabil.

Orban a sustinut ca majoritatea parlamentara a facut o neregula deoarece, desi a promis grupului minoritatilor ca va sustine candidatul lor, pe Ilie Dinca, in 25 martie l-a votat pe Dragos Nita, candidat independent.

"Ceea ce a facut PSD este inacceptabil. Ilie Dinca a fost audiat pe 25 martie si a primit 7 voturi. La acel vot, majoritatea parlamentara, desi promisese minoritatilor ca va sustine candidatul lor, a votat un candidat Nita. Nu au votat nici candidatul minoritatilor, nici candidatul PNL. Ca urmare a sesizarii grupului minoritatilor, aceeasi majoritate a facut iarasi o cotcarie votand din nou asupra candidatului Ilie Dinca. Este profund neregulamentar. A fost votat separat, noi nu am participat, a fost votat numai de majoritatea parlamentara. Ceilalti candidati au fost discriminati", a spus Orban.

Cererea lui Orban a fost respinsa de plen, iar la votul plenului Parlamentului au intrat pe lista 7 candidati avizati favorabil de comisii pe cele 6 locuri vacante de la CNCD.

Deputatul PNL Mircea Toader a propus ca pe lista de vot sa fie trecuti toti cei 18 candidati, aratand ca este neregulamentar si discriminatoriu sa fie trecuti doar 7 candidati pe cele 6 locuri vacante, insa si aceasta propunere a fost respinsa de plen.

Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

Comisiile juridice, de egalitate de sanse si drepturile omului au validat, in 24 martie, sase membri ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, deputatul PNL Cristina Pocora criticand rezultatul votului si aratand ca PSD nu a respectat "intelegerile si ponderile din Parlament".

In urma audierilor, au primit votul senatorilor si deputatilor Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea grupului parlamentar al UDMR, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este si in prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog social, Luminita Gheorghiu si Cristian Jura, care sunt si in prezent in conducerea CNCD si Dragos Tiberiu Nita, candidat independent. Miercuri, comisiile s-au reunit pentru a-l reaudia pe candidatul minoritatilor Ilie Dinca, respins in 24 martie, si a fost avizat favorabil.

Citeste si:
Cioloș: Avem o problemă de demotivare a membrilor; va trebui să...
Cioloș: Avem o problemă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.