Dineul de la Palatul Cotroceni in onoarea presedintelui Turciei programat pentru miercuri seara a fost anulat, Recep Tayyip Erdogan scurtandu-si vizita in Romania in urma ultimelor evenimente din Turcia.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca dineul oficial care era programat pentru ora 19.30, la Palatul Cotroceni, in onoarea presedintelui Turciei si a sotiei acestuia, Emine Erdogan, a fost anulat.

In conferinta de presa comuna cu seful statului roman, presedintele Turciei a declarat ca procurorul decedat dupa ce a fost luat ostatic intr-o instanta din Istanbul este "un erou", el mentionand ca spera sa poata vizita miercuri seara familia acestuia si ca lupta impotriva terorismului trebuie sa continue intr-o maniera hotarata.

Erdogan a aratat ca, marti, la Istanbul, un procuror a fost luat ostatic si "ucis miseleste". "El este un erou", a subliniat Erdogan.

Presedintele Turciei a precizat ca procurorul va fi inmormantat in cursul zilei de miercuri. Recep Tayyip Erdogan a spus ca a transmis condoleante familiei acestuia si ca spera ca miercuri seara sa-i poata vizita familia.

"Lupta noastra impotriva terorismului trebuie sa continue intr-o maniera hotarata", a declarat el.

Procurorul luat ostatic marti intr-o instanta din Istanbul de catre presupusi membri ai miscarii radicale Partidul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) a murit din cauza ranilor suferite, relateaza Sky News. Anterior, seful politiei din Istanbul, Selami Altinok, anuntase ca doi presupusi membri ai DHKP-C au fost ucisi, iar ostaticul a fost grav ranit in cursul interventiei fortelor speciale.

Procurorul a fost supus unei interventii chirurgicale, dar a murit din cauza ranilor suferite.

Politia a negociat timp de sase ore cu agresorii inainte de lansarea operatiunii, a precizat Selami Altinok. Mai multe explozii si focuri de arma au fost auzite din afara cladirii in cursul interventiei fortelor speciale.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic in cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, impuscat mortal de fortele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul. Autorii luarii de ostatici au dat ultimatum autoritatilor sa recunoasca "uciderea" adolescentului si sa achite toate persoanele judecate pentru participarea la protestele antiguvernamentale generate de moartea adolescentului.

Adolescentul Berkin Elvan a murit in martie 2014, dupa ce a stat in coma 269 de zile ca urmare a plagilor suferite prin impuscare de catre politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.