Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut, miercuri, in plenul Senatului, demisia lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, pentru interpretarea votului in cazul Sova, citind un text de demisie pe care i l-a inmanat lui Tariceanu, pentru "a-l executa".

Bodea a precizat ca decizia in cazul votului pentru arestarea lui Dan Sova a fost "o fapta cu premeditare, pusa la cale in laboratoarele PSD si executata cu minutiozitate de presedintele Senatului".

Pentru aceste motive, grupul PNL a cerut presedintelui Calin Popescu Tariceanu sa "execute" si urmatorul text: "Demisie, subsemnatul Calin Popescu Tariceanu, demisionez prin prezenta, din functia de presedinte al Senatului incepand de astazi, 1 aprilie 2015. Motivez demisia prin faptul ca in cazul cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Dan Sova, am incalcat flagrant Constitutia Romaniei, care stipuleaza ca legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera si am nesocotit deciziile Curtii Constitutionale", a citit Bodea, de la tribuna Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Senatorul liberal i-a inmanat lui Calin Popescu Tariceanu textul "demisiei", pentru a a-l executa.

"Ati facut o compunere foarte frumosa, e buna de citit la televizor. Cu toate ca vad ca nu respectati Regulamentul, ca sa nu se interpreteze ca o limitare a libertatii la expresie, v-am lasat sa tineti tot speech-ul", a spus Tariceanu, in replica la solicitarea PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.