Potrivit rezultatului oficial anuntat in plen, in urma votului, Senatul a aprobat, miercuri, cererea de continuare a urmaririi penale si a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a senatorului Darius Valcov.

Astfel, rezultatul votului in cazul cererii de efectuare in continuare a urmaririi penale pentru fostul ministru delegat pentru Buget si ministrul al Finantelor, Darius Valcov a fost 120 de voturi "pentru", 18 voturi "impotriva" si 1 vot anulat. Numarul total al votantilor a fost 139, din totalul de 168 se senatori.

"Ca urmare a faptului ca in urma votului a fost intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti, conform articolului 15 din legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, precum si cele ale articolului 150, alineatul 3 din Regulamentul Senatului, Senatul adopta cererea de efectuare in continuare a urmariririi penale a senatorului Darius Valcov", se precizeaza in hotararea citita in plenul Senatului.

Rezultatul votului secret cu bile exprimat cu privire la solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Darius Valcov a fost 106 voturi "pentru", 28 de voturi "contra" si 1 vot anulat.

"Intrucat cererea DNA a intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti, in conformitate cu art 173 din Regulamentul Senatului, Senatul incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva a senatorului Darius Valcov", se precizeaza in hotararea citita in plen.

Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, marti, a doua cerere a DNA privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD, cu sapte voturi "pentru" si doua abtineri, transmite MEDIAFAX.

DNA a cerut in 24 martie un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, suspectat ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le administreaza prin interpusi, procurorii precizand ca el ar fi obtinut astfel trei lingouri de aur, bani si tablouri.

Acesta nu este primul aviz pe care DNA il cere in cazul lui Valcov. Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Bogdan Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov a fost aprobata, miercurea trecuta, de Senat, fiind inregistrate 97 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si cinci abtineri.

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost retinut, miercuri dupa-amiaza, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri. Judecatorii de la instanta suprema au decis ca Valcov sa fie cercetat in arest la domiciliu, incepand de joi pana in 24 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.