Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care face miercuri o vizita oficiala in Romania.

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul sau turc, la ora 11.20, pe Platoul Marinescu, unde s-a desfasurat ceremonia militara a primirii oficiale, fiind intonate imnurile nationale ale celor doua state.

Presedintele Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, i-au intampinat, la Platoul Marinescu, pe presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, si pe sotia acestuia, Emine Erdogan, scrie MEDIAFAX.

Presedintelui Turciei i-a fost prezentata delegatia sefului statului roman, din care fac parte ministrul de Externe Bogdan Aurescu si consilierii prezidentiali, presedintelui Iohannis fiindu-i de asemenea prezentata delegatia omologului turc.

Klaus Iohannis si Recep Tayyip Erdogan vor avea convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

De asemenea, de la ora 12.30, cei doi presedinti urmeaza sa sustina o declaratie de presa comuna. De la ora 19.30, la Palatul Cotroceni, la Sala Unirii, urmeaza sa aiba loc un dineu oficial oferit de Klaus Iohannis si de sotia acestuia, Carmen Iohannis, in onoarea presedintelui Turciei si a sotiei acestuia, Emine Erdogan.

Recep Tayyip Erdoğan a mai vizitat Romania in perioada in care era premier, in octombrie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.