Clubul Roman de Presa ii cere premierului Victor Ponta sa isi "reconsidere atitudinea fata de ziaristi, cea din ultimele declaratii ale sefului Executivului fiind de "desconsiderare" si un "regres in comunicare", se spune intr-o declaratie a asociatiei profesionale.

"Ultimele declaratii ale premierului Victor Ponta sunt o desconsiderare la adresa jurnalistilor care isi exercita onest meseria si un regres in comunicarea dintre persoanele publice si ziaristi. Conditionarea relatiei cu ziaristii si impartirea lor in «buni» si «rai», din cauza unor conjuncturi de care nu sunt responsabili, sunt straine de comportarea europeana pe care trebuie sa o aiba o persoana publica de prim-rang. Clubul Roman de Presa ii cere premierului Victor Ponta sa-si reconsidere aceasta atitudine, revenirea la o abordare profesionista in relatia cu ziaristii fiind o intoarcere necesara la starea de normalitate", se spune in declaratia Consiliul de Onoare al Clubului , care este board-ul asociatiei, potrivit MEDIAFAX.

CRP este o asociatie profesionala a mass-media, care reuneste companii din presa scrisa, posturi de radio si televiziune si este membra a World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA).

Luni la pranz, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, Ponta nu a dorit sa comenteze votul senatorilor PSD impotriva arestarii lui Sova si nici sa spuna daca acestia vor fi sanctionati, sustinand ca nu intelege intrebarea, el nedorind sa comenteze nici eventuale modificari ale Codului Penal, pe motiv ca nu cunoaste proiectul.

In acelasi timp, raspunzand unei alte intrebari, si anume daca este normal ca ANAF sa inchida firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat ca eventuale abuzuri ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in combaterea evaziunii fiscale vor fi sanctionate, apreciind insa ca exista o "fratie a evazionistilor fiscali" care ar critica ANAF.

Ulterior, Ponta a postat un mesaj pe Facebook in care spunea ca vrea sa explice de ce a refuzat sa raspunda la intrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD in cazul Sova, sustinand ca el raspunde doar la intrebarile celor care reprezinta companii ce isi achita corect taxele.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzul meu de azi de a raspunde la intrebarea unui anume jurnalist (si chiar as dori sa aflu parerea celor care citesc aceasta pagina de FB!). Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile (si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea! Ca sef al Guvernului insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora! Daca patronii si managerii lor se hotaresc sa intre in legalitate si normalitate inseamna ca scopul a fost atins. Altfel nu as face decat sa incurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se afla chiar ei in culpa). Astept cu interes opinia dvs si va multumesc", a scris Ponta pe Facebook.

Citeste si:
Răzvan Miheț, criticat că nu face nimic pentru copiii lui. Gina...
Răzvan Miheț, criticat că nu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.