Traian Basescu a fost mutat in apartamentul unei vile de la Scrovistea pentru maximum doua luni, Secretariatul General al Guvernului cerand gasirea unei solutii pentru fostul presedinte si fiind informat vineri ca problema a fost rezolvata, a declarat directorul RA-APPS, Georgian Surdu.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat functioneaza in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului, iar Secretariatul General al Guvernului functioneaza in subordinea prim-ministrului, secretarul general al Guvernului avand rang de ministru.

Luni seara, premierul Victor Ponta spunea ca nu cunoaste ce s-a intamplat cu situatia locativa a lui Basescu, argumentand ca Guvernul nu a discutat despre mutarea fostului presedinte Traian Basescu la Scrovistea si ca detalii trebuie solicitate la RA-APPS, regie subordonata direct Secretariatului General al Guvernului.

Tot luni seara, seful RA-APPS, Georgian Surdu, a afirmat, insa, intr-o interventie televizata, ca Secretariatul General al Guvernului a fost informat despre mutarea lui Basescu la Scrovistea, transmite MEDIAFAX.

"In urma unor plangeri facute de Basescu la Secretariatul General al Guvernului, am primit de la SGG sarcina sa rezolv problema. Rezolvarea problemei consta in identificarea unei locatii, sa fie acceptata si atribuita pentru maximum doua luni fostului presedinte Traian Basescu. Am propus Scrovistea si am aprobat-o in Consiliul de Administratie", a spus directorul RA-APPS, la Antena 3.

El a precizat ca, in baza unui contract semnat vineri, Traian Basescu a fost mutat intr-un apartament "mobilat sumar", in suprafata de 114 metri patrati, aflat la parterul unei vile de pe domeniul Scrovistea, suprafata intregii vile fiind de aproximativ 250 metri patrati, fostul sef al statului neavand acces la padurea Scrovistea, imprejmuita cu gard din sarma ghimpata.

Seful RA-APPS a mai spus ca Guvernul nu are legatura cu alegerea locului, deoarece regia este una autonoma, care nu primeste bani de la buget, si nu trebuie sa informeze Guvernul pentru orice decizie luata. Intrebat insa daca a informat ca a rezolvat problema, directorul RA-APPS a afirmat: "Dupa rezolvare, da".

Conform sursei citate, in acest apartament, pe care l-a mai folosit in mandatul de presedinte, Basescu achita in prezent contravaloarea utilitatilor si serviciile unei menajere. Termenul limita pentru predarea catre Basescu a vilei din strada Gogol este 15 iunie.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Vila Lac 3 va fi igienizata intr-un interval de o luna, pentru a permite mutarea actualului presedinte, Klaus Iohannis.

Fostul presedinte Traian Basescu a scris, luni, pe Facebook, ca s-a mutat provizoriu la Scrovistea, la cererea sa, intr-un spatiu al RA-APPS de 120 de metri patrati, precizand ca, atunci cand se vor termina reparatiile la vila din strada Gogol 2, va reveni in Bucuresti.

Conform legii, Traian Basescu trebuia sa paraseasca vila Lac 3 in maximum 60 de zile de la incheierea mandatului prezidential, respectiv pana la 21 februarie.

In urma cu trei saptamani, surse oficiale declarau ca Guvernul a decis sa modifice cadrul legal prin introducerea unui articol care permite fostului presedinte Traian Basescu sa primeasca o locuinta provizorie pana cand vila care i-a fost acordata ca resedinta va fi renovata. Urmare a acestei modificari si dupa ce ii va fi repartizata locuinta provizorie, Basescu va trebui sa paraseasca vila Lac 3, aratau sursele.

Citeste si:
PSD a platit aproape 1 milion de euro pentru sediul din Kisselef
PSD a platit aproape 1 milion...

Purtatorul de cuvant al Guvernului sustinea atunci ca procedura va fi reglementata prin intermediul Parlamentului si confirma ca a fost deja redactata o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea cadrului legal.

In luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, sa ii fie atribuita fostului presedinte Traian Basescu, spre utilizare ca resedinta. Vila, cu sapte camere si doua camere de serviciu, are o suprafata utila de 366 metri patrati, dintre care parter de 126 metri patrati si etaj de 135 metri patrati, si dispune de un teren in suprafata de 1.334 metri patrati, chiria lunara perceputa pana in prezent fostului chirias, Mioara Roman, ridicandu-se la 6.205 euro.

Imobilul necesita insa unele reparatii si lucrari de renovare, care inca sunt in executare.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

In decembrie, Guvernul a decis ca presedintelui Klaus Iohannis sa ii fie acordata Vila Lac 2 drept resedinta oficiala, acesta urmand insa sa foloseasca imobilul respectiv doar temporar, iar ulterior sa se mute in Vila Lac 3.

Legea stabileste ca persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui in exerciti, de paza si protectie, precum si de folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza. Legea mai prevede ca locuinta de protocol nu poate fi resedinta pe care titularul a avut-o ca presedinte in functie.

Citeste si:
Traian Băsescu eliberează vila de protocol: ”Nu stau la mila...
Traian Băsescu eliberează...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.