Asistentul secretarului de Stat pentru Controlul armelor, verificare si conformitate, Frank Rose, va face vizite in Romania, Israel si Turcia in perioada 28 martie-4 aprilie pentru consultari pe tema securitatii spatiale, apararii antiracheta si pe alte subiecte de interes bilateral si multilateral.

La 30 martie, Rose se va intalni cu oficiali din cadrul Ministerului roman al Apararii si al Ministerului de Externe pentru a discuta despre cooperarea in domeniul apararii antiracheta, controlul armelor si alte subiecte legate de NATO. El va rosti discursuri la Universitatea Romano-Americana si la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative pe tema progreselor inregistrate in arhitectura antiracheta SUA-NATO, arata un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat american, potrivit MEDIAFAX.

In perioada 30 martie-1 aprilie, Rose se va afla in Israel. In Tel Aviv, el se va intalni cu oficiali din cadrul Ministerului israelian al Apararii pentru a discuta despre o serie subiecte bilaterale referitoare la securitate. La 1 aprilie, el se va intalni cu oficiali de rang inalt din cadrul Ministerului de Externe la Ierusalim, pentru a discuta despre cooperarea strategica bilaterala.

In perioada 2-4 aprilie, Rose va merge in capitala turca Ankara, unde va conduce delegatia Statelor Unite la consultarile cu oficialii din cadrul Ministerului turc de Externe pe o varietate de subiecte de interes comun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.