Romania va continua toate proiectele convenite cu fostul Guvern de la Chisinau condus de Iurie Leanca atat timp este foarte clara vointa Moldovei de a merge in continuare spre Europa, spre Romania, spre o societate europeana si democratica, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Seful Executivului de la Bucuresti a facut aceasta declaratie la finalul intrevederii pe care a avut-o cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, in prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Toate proiectele pe care le-am inceput in 2014 cu Guvernul condus de Leanca si din care Candu facea parte ca ministru vrem sa le continam atat timp cat e foarte clara vointa Moldovei de a merge in continuare spre Europa, spre Romania, spre o societate europeana si democratica. E foarte important ca acest mesaj de la Bucuresti este dat de toata lumea: presedinte, prim-ministru, presedintele Camerei Deputatilor, pentru ca am facut mult si avem inca de facut foarte mult in continuare pentru Republica Moldova", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a amintit ca, anul trecut, Romania a realizat "o chestiune istorica", devenind primul partener comercial al Moldovei, devansand astfel Rusia. Totodata, premierul roman a tinut sa precizeze de ce a dorit sa participe la intalnirea celor doi presedinti parlamentari.

"Am dorit sa particip la intalnirea cu presedintele Parlamentului de la Chisinau in primul rand pentru ca avem o relatie speciala cu Moldova si, in al doilea rand, pentru ca domnia sa este doar de cateva luni presedintele Parlamentului. Anul trecut a fost ministru in Guvern, ministru cu care am pornit foarte multe proiecte, in special cele energetice - si gazoductul, si liniile de inalta tensiune - si am vrut sa mai aflu si de la el, sigur, ce se intampla la Chisinau, sa-l asigur de faptul ca proiectele importante care tin in special de sprijinul pe care Romania il acorda, prezenta noastra in Republica Moldova", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.