Romania ramane unul dintre putinele state care nu au fost afectate direct de flagelul terorismului, a declarat, marti, directorul SRI, Eduard Hellvig, precizand, pe de alta parte ca tara noastra prezinta un interes tot mai ridicat din partea "entitatilor cibernetice ostile".

"Am acordat o atentie deosebita sustinerii unui mix adecvat de masuri de prevenire si contracarare, care sa permita mentinerea nivelului de albastru precaut. Inclusiv ca urmare a eforturilor SRI, Romania ramane una din putinele tari care nu au fost afectate direct de acest flagel", a declarat, marti, directorul serviciului, Eduard Hellvig, dupa sedinta de bilant pe 2014, la care au participat presedintele Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea si membri ai Comisiei de control a activitatii SRI.

Pe de alta parte, Hellvig a precizat ca Romania prezinta "interes tot mai ridicat pentru entitati cibernetice ostile, preocupate sa obtina acces la sisteme informatice de interes national sau sa extraga informatii", scrie MEDIAFAX.

La aniversarea a 25 de ani de existenta ai SRI, Hellvig a subliniat ca "au mai existat greseli", dar ele nu au fost de natura sa afecteze securitatea nationala.

Referitor la criza din Ucraina, directorul SRI a precizat ca a anticipat corect si a informat decidentii privind evolutiile de risc in plan regional, "fapt care a contribuit la fundamentarea unor decizii strategice importante in domeniul securitatii nationale".

Totodata, Eduard Hellvig a afirmat ca SRI a acordat, anul trecut, o atentie sporita contraspionajului, care a crescut ca intensitate, "dar ramane la nivel redus al impactului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.