Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a afirmat, sambata, la Consiliul National al PSD, ca a ajuns o moda sa fie criticati parlamentari, ministri, primari, acuzatorii fiind cei care au lasat tara ”in genunchi” si ca romanii isi vor da seamna ca opozitia este un ”PDL vopsit”.
”A ajuns o moda sa critici parlamentari, ministri, primari, presedinti de CJ. Privind acest spectacol, ma doare ca cei mai vocali acuzatori sunt politicienii care au lasat Romania in genunchi. Poti minti pe cineva odata, dar nu poti minti pe toata lumea tot timpul. Romanii isi vor da seama ca opozitia inseamna doar un PDL revopsit”, a afirmat Tariceanu. El a spus ca este prezent la Consiliul National ca partener loial al PSD, aratand ca au primit impreuna, ca USL, un mandat de la cetateni pe patru ani si au castigat batalii importante impotriva lui Traian Basescu si PDL.

”Economia Romaniei are o crestere solida si stabila, am reusit sa scoatem tara din criza in care a bagat-o PDL-ul, in perioada lui Traian Basescu si a celor doi prim-ministri, Boc si Ungureanu”, a mai spus Tariceanu.
El a spus ca obiectivele PLR sunt trecerea prin Parlament a noului Cod Fiscal, colaborarea institutionala cu presedintele Iohannis si celalalte institutii si revizuirea Constitutiei, modificarea legilor electorale, scrie MEDIAFAX.

”Viitorul Romaniei trebuie sa insemne echilibru institutional, dialog si agenda economica, la care prioritatea trebuie sa fie noul Cod fiscal -pilonul de baza al economiei. Trecerea prin Parlament si punerea in aplicare a noului Cod Fiscal pentru mediul de afaceri este o necesitate stringenta, pentru a asigura flexibilitatea de care au nevoie bazata pe o masura importanta. Al doilea obiectiv este asigurarea unei colaborari institutionale cu pesedintele Iohannis si cu celelalte institutii, conform prevederilor constitutionale. Romania a pierdut prea mult timp in razboaie initiate si perpetuate de fostul presedinte Traian Basescu. Este nevoie de o revenire la un echilibru al puterilor in stat”
, a mai afirmat Tariceanu. El a adaugat ca al treilea obiectiv este ”o noua Constitutiei, un nou pachet de legi electorale si o noua lege privind finantarea partidelor politice”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.