Deputatul PNL Ovidiu Raetchi l-a acuzat, sambata, pe premierul Victor Ponta, ca ”se intoarce la tactica de amanare si inselare a publicului din noiembrie 2014”, pe tema votului din diaspora iar PSD pregateste un bluf pentru romanii din afara granitelor, prin incercarea de blocare a oricarei solutii.

Deputatul PNL de Diaspora a reactionat, printr-un comunicat de presa, la declaratiile premierului Ponta privind proiectul de lege vizand votul prin corespondenta, finalizat recent de PNL, aratand ca ”Ponta a inceput din nou sa minta pe tema Diasporei, iar PSD pregateste un bluf pentru romanii de peste hotare”.

”In mod evident, Victor Ponta se intoarce la tactica de amanare si inselare a publicului din noiembrie 2014, atunci cand Guvernul condus de el a blocat votul de peste hotare. Domnul Ponta revarsa, ca si atunci, un val de inexactitati si manipulari. El spune, de pilda, ca romanii din Diaspora care au probleme cu locul de munca ar putea sa nu se inscrie pe listele electorale. Locul de munca din Diaspora nu are insa nicio relevanta si nicio legatura cu procesul electoral din Romania, e doar o incercare de a speria romanii de peste hotare”, a precizat deputatul liberal. Raetchi a mai aratat ca ”dorinta lui Ponta de a amesteca discutia despre votul prin corespondenta cu cea despre votul electronic este doar o incercare de a bloca orice solutie reala”, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca propunerea PNL ca persoanele din diaspora sa se inregistreze pe liste electorale, pentru vot electronic, este corecta si de bun-simt, dar trebuie explicat ce inseamna aceasta, deoarece este posibil ca foarte multi cetateni sa nu vrea sa se inscrie, neavand documente in regula. "Am spus ca suntem pentru orice metoda prin care toti cetatenii, inclusiv cei din diaspora, sa poata vota, iar propunerea PNL ca cetatenii din diaspora sa se inregistreze pe liste electorale este corecta si de bun-simt. Trebuie insa sa ducem impreuna o munca de a explica ce inseamna asta, s-ar putea ca foarte multi cetateni sa nu vrea sa se inscrie, mai ales cei care nu au toate documentele in regula sau locul de munca", a spus liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, joi, ca formatiunea a definitivat proiectul de lege privind votul prin corespondenta, care va fi transmis tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv la cabinetele presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, si premierului Victor Ponta.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.