PNL nu este de acord cu modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor astfel incat presedintele forului sa poata fi revocat doar cu acordul grupului care l-a propus, aratand ca liberalii sustin actualele prevederi, iar "Valeriu Zgonea nu este etern in fruntea Camerei", a declarat Ludovic Orban.

Intrebat in legatura cu modificarile la Regulamentul Camerei Deputatilor in privinta schimbarii presedintelui Camerei, liderul grupului deputatilor PNL, Ludovic Orban, a spus ca liberalii nu sunt de acord cu ele, ci sustin actualele prevederi, fiind o decizie a Curtii Constitutionale la schimbarea fostilor presedinti ai Camerelor Roberta Anastase si Vasile Blaga.

"Va marturisesc ca am ramas surprins de informatiile care au fost prezentate public cum ca parlamentarii PNL ar fi fost de acord cu modificarea Regulamentului referitor la schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor. Nu am fost de acord, noi sustinem mentinerea reglementarilor care exista in materie de schimbarea presedintelui. Nu cred ca presedintele trebuie schimbat numai cu acordul grupului parlamentar care l-a propus. Exista o hotarare a Curtii Constitutionale pe speta schimbarii presedintilor celor doua Camere, si ma refer la Roberta Anastase si Vasile Blaga, in care Curtea Constitutionala deja s-a pronuntat. Regulamentul nu poate sa cuprinda altceva", a afirmat Orban, potrivit MEDIAFAX.

"Ca atare, Zgonea nu este etern in fruntea Camerei Deputatilor", a adaugat Orban.

Proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor prevede ca presedintele Camerei va putea fi revocat inainte de expirarea mandatului, numai la propunerea liderului grupului parlamentar din care face parte, eliminandu-se posibilitatea revocarii acestuia la schimbarea majoritatii. Proiectul a fost depus, miercuri, la Biroul Permanent al Camerei si urmeaza sa intre in dezbaterea plenului in sedinta de saptamana viitoare, a anuntat secretarul Camerei, deputatul Marcel Ciolacu.

Potrivit modificarilor propuse, presedintele Camerei va putea fi revocat din functie la propunerea liderului grupului parlamentar din care face parte, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu conditia asigurarii cvorumului legal. In prezent, revocarea presedintelui Camerei se face la schimarea majoritatii parlamentare, la propunerea a o treime din numarul deputatilor, daca incalca Constitutia si regulamentul.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

In 2012, la schimbarea majoritatii parlamentare, au fost inlocuiti presedintii celor doua Camere - Roberta Anastase cu Valeriu Zgonea, la Camera Deputatilor si Vasile Blaga cu Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.