Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, joi seara, ca a demisionat din functia de presedinte al PSD Constanta, pe care o ocupa din anul 2003, precizand insa ca ramane in continuare membru al partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Mazare a anuntat, joi seara, ca si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD Constanta, mentionand ca ramane simplu membru de partid. Intrebat de corespondentul MEDIAFAX daca a renuntat si la functia de primar, Mazare a raspuns ca nu, dar a adaugat ca o va face in cateva saptamani. “Deocamdata, nu am demisionat din functia de primar, foarte curand insa o voi face", a declarat Radu Mazare corespondentului MEDIAFAX.

Mazare ocupa functia de presedinte al PSD Constanta din anul 2003, cand a si intrat in randurile social-democratilor. Radu Mazare este primar al municipiului Constanta din anul 2000. Radu Mazare declarase, la intoarcerea acasa de la Bucuresti ca intentioneaza sa renunte si la primarie, si la politica in scurt timp.

“As vrea sa-mi dau demisia si vreau sa fac lucrul asta curand. Nu ma intreba ce inseamna curand, daca intr-o zi, doua, dar e o chestiune, cred eu, de saptamani, de luni. Acelasi lucru vreau sa-l fac si de la partid. Pai ce sa ajung eu sa ma puna aia de la Bucuresti sa ma dea afara ca ma ancheteaza un procuror? Pai uite cum m-a anchetat procurorul, m-a si bagat la beci de doua ori, dupa care am venit sa vorbesc cu voi. Asta e motiv sa ma dea afara din partid? Eu stiu ca cu totii suntem nevinovati pana la o hotarare definitiva. Dar sa ramana domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, si eu sa raman cu viata mea. Am si eu dreptul la viata mea", a declarat Radu Mazare.

El a mai spus ca nu mai vrea sa participe nici la carnavalul din Mamaia din aceasta vara. “90 la suta nu mai particip. Daca nu mai particip eu, cum va arata carnavalul nu am de unde sa stiu. Am obosit si mi-e lehamite sa ma duc la Primarie, mi-e lehamite sa spun si sa initiez ceva pentru ca urmeaza sa dau cu subsemnatul si sunt si eu un om, am dreptul meu dupa 15 ani. Cred ca am tras destul la caruta asta, poate vreau sa stau si eu la plaja, nu sa fac repetitii pentru carnaval cate cinci zile si dupa aia sa ma controleze procurorii ca de ce l-am facut”, a explicat Mazare.

Primarul municipiului Constanta a fost retinut, luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trei fapte de luare de mita, abuz in serviciu si doua fapte de conflict de interese. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006 - 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de catre reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Mazare mai este acuzat ca, in perioada 2008 - 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste sapte milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si primarie a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro). Si in acest caz, noteaza procurorii, mita a fost primita prin intermediul unor contracte de publicitate fictive incheiate intre societatea respectiva si aceeasi firma controlata de cei doi inculpati.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de MEDIAFAX, cercetarile in acest dosar au la baza sesizarea facuta de Agentia Nationala de Integritate, care cerea DNA sa il verifice pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, al caror asociat, Sorin Strutinsky, era in relatii comerciale cu Mazare in opt societati. In prezent, omul de afaceri este arestat si judecat in dosarul de trafic de influenta in care este acuzat ca a primit aproximativ 2 milioane de euro ca sa intervina la institutii publice pentru plata unor lucrari.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.