Presedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a fost sarbatorit, miercuri, de parlamentarii PNL, care i-au daruit un buchet cu 99 de trandafiri in culorile tricolorului si un tort cu mesajul "cel mai iubit dintre liberali", el spunand ca si presedintele Klaus Iohannis i-a trimis flori.

Seniorul liberal a fost sarbatorit de parlamentarii noului PNL, in frunte cu Ludovic Orban, Vasile Blaga, la implinirea varstei de 98 de ani. Mai multi dintre cei veniti sa-l sarbatoreasca pe Mircea Ionescu Quintus s-au intrecut in a recita epigrame, spre amuzamentul seniorului liberal si al celor prezenti.

"Venit pe lume in Crimeea / In vremi mai vechi decat unirea / Duce-nainte Odiseea / Chiar cochetand cu nemurirea", a fost una dintre epigrame, spusa de Ludovic Orban, potrivit MEDIAFAX.

Cunoscut pentru epigramele sale, Mircea Ionescu Quintus le-a spus si el celor prezenti una dintre ele: "Prin Ploiesti ducandu-mi vatra / Am ajuns la varsta a patra / Cand ma mangaie femeia / Eu ma simt abia la a treia".

De la intalnirea de la Parlament a lipsit copresedintele Alina Gorghiu, care a fost plecata din tara, dar aceasta l-a sunat pe Quintus, dupa cum a marturisit chiar el. In plus, Gorghiu a postat, pe pagina de Facebook, o fotografie in care apare alaturi de Mircea Ionescu Quintus, cu mesajul "La Multi Ani, domnule presedinte!".

Quintus a marturisit ca a fost sunat de presedintele Klaus Iohannis, acesta transmitandu-i ca regreta ca nu poate veni la aniversare si ca i-a trimis la Ploiesti o "masina cu flori". "I-am spus: Sunteti al nostru, dar sunteti mai sus", a mai declarat Mircea Ionescu Quintus, marturisind ca are o relatie foarte buna cu seful statului. El a adaugat: "Cand pot sa ii dau un sfat, ma asculta, dar nu spuneti, ca e secret de stat", a spus Quintus.

El a mai afirmat ca a fost sunat de fostul presedinte Ion Iliescu. "Domnul Constantinescu e batran, mai uita", a adaugat Mircea Ionescu Quintus.
Seniorul liberal a fost sarbatorit si in plenul Senatului.

"Presedinte al Senatului, senator timp de doua mandate, un om care a dus flacara liberalismului timp de opt decenii, aniverseaza miercuri 98 de ani. Este vorba de presedintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Aici, de la inalta tribuna a Senatului, doresc sa-i urez «La multi ani!» in numele dumneavoastra, viata cat mai lunga, sanatate, fericire si va adresez si dumneavoastra sa ajungeti la aceasta varsta venerabila ca reprezentanti ai partidelor pe care le aveti in spate", a declarat de la tribuna Senatului Octavian Motoc, viceliderul grupului PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.