Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a declarat, miercuri, ca Traian Basescu l-a amenintat pe procurorul general Tiberiu Nitu, in urma cu o zi, el refuzand insa sa mentioneze in ce a constat amenintarea.

Avocatul Gabrielei Firea a spus, miercuri, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, unde fostul presedinte a fost citat pentru a da declaratii in dosarul in care Firea il acuza de santaj, ca "suspectul Traian Basescu l-a amenintat ieri pe procurorul general".

"Eu nu pot sa-l asist si pe procurorul general, nu ma plateste", a spus Bolcas, care nu a dorit sa mentioneze despre ce amenintari este vorba.
Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcas, a mai spus ca aparatorii fostului presedinte au solicitat termen pentru studierea dosarului, iar data la care Traian Basescu se va prezenta din nou la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa fie stabilita "in functie de consultarea dosarului", scrie MEDIAFAX.

Bolcas a mai spus ca Traian Basescu nu a dat miercuri nicio declaratie in fata procurorilor, urmand ca fostul presedinte sa raspunda intrebarilor anchetatorilor dupa ce avocatii sai vor citi ce scrie in dosar. Avocatul a mai spus ca Traian Basescu nu le-a reprosat nimic procurorilor, iar "toate lucrurile au decurs in cea mai stricta respectare a normelor de procedura".

Bolcas a adaugat ca va exista o confruntare intre Traian Basescu si Gabriela Firea numai daca va stabili procurorul, precizand ca este prematur sa se pronunte daca va solicita el, in calitate de avocat, aceasta confruntare.

Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat, miercuri, in fata procurorilor pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal pentru santaj, avocatii acestuia solicitand un termen pentru consultarea dosarului, arata Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.