Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, miercuri, ca fostul presedinte Traian Basescu a sunat la "cabinetul" de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, in dosarul in care se fac cercetari.

Intrebat, la intrarea in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in legatura cu audierea fostului presedinte Traian Basescu, Tiberiu Nitu a spus ca este un dosar pe rolul PICCJ si ca "procurorii desfasoara activitatile astfel cum le-au stabilit".

Tiberiu Nitu a spus, raspunzand unei alte intrebari, ca procurorul care instrumenteaza dosarul lui Traian Basescu nu s-a plans vreodata de vreo presiune si ca la el nu a ajuns nicio sesizare sau informare in acest sens, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca Traian Basescu l-a sunat dupa ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, procurorul general al Romaniei a spus ca fostul presedinte "a sunat la cabinet". Intrebat ce anume a cerut Basescu, Nitu a raspuns: "Nu eu va pot raspunde, cel care initiaza un apel stie de ce-l initiaza si pentru ce. (...). Nu am avut nicio discutie cu dumnealui".

Fostul presedinte Traian Basescu este asteptat, miercuri, in jurul orei 11.00, la PICCJ pentru a da declaratii in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea il acuza de santaj. Traian Basescu declara, luni, ca se va prezenta miercuri la Parchet, pentru a fi audiat in dosarul in care Gabriela Firea il acuza de santaj, el mentionand ca a primit o scrisoare prin care a aflat ca este suspect.

Pe de alta parte, in dosarul Nana, anchetatorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile si imobile, dar si un teren de 735 de hectare, in cazul caruia procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat in mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de PICCJ face parte si terenul Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu.

Ioana Basescu a contestat in instanta sechestrul pus de procurori, insa Tribunalul Calarasi a dat castig de cauza PICCJ.

Citeste si:
Tipuri de parchet din lemn: Ghidul tău absolut
Tipuri de parchet din lemn:...

Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, intre care si primarul Gheorghe Dobre, sunt inculpati, in dosarul instrumentat de Parchetul de pe langa instanta suprema, privind posibila retrocedare ilegala a unor terenuri, procurorii schimbandu-le astfel calitatea de suspecti in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.