Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko a declarat, marti, la Kiev, dupa discutiile cu presedintele Klaus Iohannis, ca s-a convenit ca Romania sa sustina eliminarea vizelor pentru cetatenii ucraineni.

"Am convenit ca Romania o sa sustina eliminarea vizelor pentru cetatenii ucraineni. Inca o data ii multumesc presedintelui roman pentru mai multe initiative in plan bilaterial si regional", a spus Porosenko.

Porosenko a mentionat ca s-a discutat si despre situatia de securitate din Bazinul Marii Negre, Republica Moldova si Transnitria. "Am convenit sa facem tot ce ne sta in putere sa rezolvam aceasta problema, ca in viitor regiunea trasnistreana sa fie reintegrata in statul moldovenesc", a spus Porosenko, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca s-a convenit, de asemenea, ca cele doua state sa aiba mai mult succes in micul trafic de frontier, care va ajuta populatia de ambele parti ale frontierei.

"Vom avea puncte de trecere ale frontierei comune, pentru ca avem o linie de frontiera comuna foarte lunga, si o sa faciliteze trecerea frontierei pentru milioanele de oameni, de ambele parti", a mai aratat Porokenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.