Fondatorul PC Dan Voiculescu, aflat in detentie, a anuntat marti, intr-o postare pe blogul personal, ca a pornit "o actiune in justitie impotriva lui Traian Basescu", dupa afirmatiile fostului presedinte privind fondurile Crescent.

"Basescu Traian a facut o noua declaratie publica mincinoasa in care vorbeste despre presupuse relatii ilegale intre Grivco si Crescent. Basescu afirma ca societatea Crescent a fost firma Securitatii si a luat banii poporului. Fata de acestea, s-a luat decizia predarii acestui caz avocatilor nostri pentru a porni o actiune in justitie impotriva lui Traian Basescu", a scris Voiculescu, intr-o postare intitulata "Chemare in judecata", scrie MEDIAFAX.

Voiculescu mai scrie ca Basescu a aflat "probabil ca mitul regizat" cu "privire la banii Securitatii "a fost daramat de concluziile institutiilor internationale (vezi raspunsul Oficiului specializat in recuperarea creantelor din cadrul Ministerului Justitiei)" si ca reactia lui Basescu confirma reflexul sau "nociv de a ataca, prin minciuna si fals, doar pentru a camufla propriile probleme cu legea, care vor fi, cu siguranta, confirmate obiectiv de justitie".

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, ca senatorul Gabriela Firea "tot imprumuta an de an" sume de bani "de la Crescent, pe care "se pare ca a uitat" sa le returneze.

Gabriela Firea "tot imprumuta asa an de an si nu platea inapoi 400.000 de euro si vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent si ii transfera intr-o companie care era in grupul domnului Voiculescu" a sustinut Basescu, la iesirea de la sediul PMP, adaugand: "Daca Firica isi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine sa se spovedeasca public".

"Eu cred ca organele statului ar trebui sa se uite in Grivco sa vada cati bani au fost transferati de la compania Securitatii Crescent in Grivco in perioada 2007-2011 cand doamna Firea era administrator la o firma din grupul Grivco si doamna Firea, cu manuta domniei sale a semnat imprumuturi de la Crescent catre compania unde era administratori, ceva cu Media Press, ceva de genul asta, sau Casa Press. A semnat imprumuturi de 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari, pe care se pare ca a uitat sa-i mai dea inapoi, deci era o spalare de bani, un transfer din banii firmei Securitatii in firma Grivco", a spus Basescu, intrebat daca are de gand sa faca o plangere la adresa Gabrielei Firea pentru ca aceasta a luat bani.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.