Premierul Ponta i-a cerut comisarului european pe Agricultura sprijin pentru aprobarea de catre Comisia Europeana, in cel mai scurt timp, a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 si si-a exprimat preocuparea fata de efectele embargoului rus asupra sectorului agro-alimentar din Moldova.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, se afla, pentru prima data, in vizita oficiala in Romania.

"Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta ca Romania va primi in cel mai scurt timp aprobarea finala a Comisiei Europene asupra Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR), solicitand sprijinul comisarului Hogan in acest sens. Demararea acestui Program este una stringenta, data fiind nevoia de investitii si de asigurare a cresterii competitivitatii sectorului in contextul unei piete concurentiale extrem de exigente la nivel global. De asemenea, prim-ministrul s-a aratat preocupat de efectele embargoului rus asupra sectorului agro-alimentar din Republica Moldova si a reiterat necesitatea de a se cauta in continuare solutii concrete care sa sprijine producatorii din aceasta tara", se arata intr-un comunicat al Guvernului, potrivit MEDIAFAX.

Ponta a prezentat, conform sursei citate, si situatia absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, aratand ca au fost cheltuite aproape 90% din totalul alocarilor, atat pentru platile directe, cat si pentru investitii.

In luna august a anului trecut, doua institutii-cheie din Rusia insarcinate cu controlul fluxului de productie alimentara, Rosselhoznadzor si Rospotrebnadzor, au interzis importuri din Ucraina, Republica Moldova, Uniunea Europeana si SUA, in contextul sanctiunilor impuse de occidentali, din Moldova fiind interzise importurile de fructe si vinuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.