Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Varsovia, ca in urma discutiilor cu omologul sau polonez, Bronisław Komorowski, s-a decis organizarea in toamna la Bucuresti, a unei intalniri la nivel de sefi de stat regionali, in pregatirea Summit-ului Aliantei care va avea loc la Varsovia in 2016.

"Impreuna cu domnul presedinte Komorovski am convenit sa organizam in toamna acestui an, la Bucuresti, o noua editie a unei intalniri, la nivel de sefi de state, in formatul care a avut loc in iulie, anul trecut, la Varsovia, un format regional, pe care il consideram important, si care intareste colaborarea regionala si este un instrument foarte util in pregatirea Summit-ului NATO de la Varsovia din 2016", a declarat Klaus Iohannis, in cadrul declaratiei de presa comune sustinuta alaturi de presedintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Romaniei a adaugat ca urmeaza sa se stabileasca, impreuna si cu ceilalti sefi de state, data concreta a acestei intalniri, care cu siguranta va contribui la imbunatatirea coeziunii din regiune si la armonizarea punctelor de vedere, in pregatirea Summit-ului NATO.

Presedintele Klaus Iohannis se afla, joi, la Varsovia, unde efectueaza o vizita oficiala, la invitatia presedintelui Republicii Polone, Bronisław Komorowski.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.