Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta participa, marti, la bilantul MApN pe anul 2014, prezentat de ministrul Mircea Dusa.

Seful statului a fost primit la sediul MApN cu garda de onoare si s-a intonat imnul national. La ceremonie participa si vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministrul Mircea Dusa va prezenta in cadrul evenimentului autoevaluarea activitatii desfasurate de Ministerul Apararii Nationale, in anul 2014. Potrivit bilantului MApN, in 2014 au avut loc 366 de interventii de urgenta care au insumat un efectiv de 5.400 de militari si 864 mijloace tehnice. Aproximativ 1200 de militari au participat la operatii si misiuni in afara teritoriului national, scrie MEDIAFAX.

In bilantul institutiei se mentioneaza ca 2014 a fost cel mai bun an bugetar din 2008 si pana in prezent si se face referire si la masuri de crestere a capacitatii operationale a Armatei Romane.

Printre realizari sunt enumerate proiectul scutului antibalistic de la Deveselu, dezvoltarea Nodului multinodal si Centrului de Tranzit de la Mihail Kogalniceanu, dar si derularea Programului strategic de inzestrare cu avionul multirol F-16 si finalizarea celui de inzestrare cu avionul de transport scurt si mediu curier C-27 J SPARTAN.

Numarul exercitiilor si activitatilor sde instruire la nivel national a crescut fata de 2013 cu 25%, iar cele executate la nivel bilateral/aliat au inregistrat o cerestere cu 133%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.