Vicepresedintele PNL, senatorul Alin Tise, solicita Guvernului desfiintarea Corpului de Control al primului-ministru, afirmand ca este "un organ de politie politica al premierului care incalca legea, astfel incat aceasta institutie sa nu mai poata face controale in teritoriu.

Alin Tise a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ii cere presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, sa sesizeze organele abilitate pentru a verifica modul de cheltuire a unor sume din fondul de rezerva al Guvernului.

"Cer Guvernului desfiintarea Corpului de Control al primului-ministru, este un organ de politie politica al premierului, care nu respecta legea. In aceste conditii nu poate sa ceara altor institutii sa respecte legea. Acestui Corp de Control ar trebui sa i se interzica efectuarea de controale in teritoriu, in conditiile in care raportul Curtii de Conturi a descoperit ca Secretariatul General al Guvernului (SGG), de care apartine acest corp, a cheltuit ilegal bani din fondul de rezerva al Guvernului. De asemenea, cer presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, sa sesizeze organele abilitate spentru a verifica modul de cheltuire a acestor sume, dar si activitatea Corpului de Control si a SGG", a spus Tise, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in raportul Curtii de Conturi pe 2013 se arata ca Secretariatul General al Guvernului a facut "cheltuieli ilegale si ineficiente", in conditiile in care premierul Victor Ponta si ministrul Liviu Dragnea au marit de cinci ori fondul de rezerva al Guvernului, pana la 1,5 miliarde de lei.

"Din acesti bani, prin pixul ministrului Liviu Dragnea s-au dat bani in campania electorala primarilor traseisti. Corpul de Control al premierului ar trebui sa se autosesizeze, dar nu va controla niciodata acest lucru, astfel incat nu isi mai justifica activitatea", a subliniat vicepresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.