Deputatul PSD Vasile Mocanu si-a depus, luni, la conducerea Camerei Deputatilor, demisia, incepand cu 1 martie, din calitatea de deputat, pe motiv de boala, dar Biroul Permanent a decis sa o amane pentru ca liderul grupului PSD Marian Neacsu sa discute cu acesta, sa vada daca nu se razgandeste.

Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a precizat, dupa sedinta Biroului Permanent, ca s-a primit demisia deputatului PSD Vasile Mocanu din motiv de boala, dar membrii Biroului au considerat ca liderul grupului PSD, Marian Neacsu trebuie sa discute cu acesta, inainte ca demisia sa fie prezentata in plenul Camerei.

"Un subiect mai discutat a fost in legatura cu demisia lui Mocanu Vasile din calitatea de deputat de la 1 martie. Demisia este un act unilateral, dar fiind vorba de motive de sanatate pe care dumnealui le-a invocat, membrii Biroului Permanent au solicitat ca e bine ca liderul grupului parlamentar al PSD sa stea de vorba cu domnia sa, fiind vorba de motive medicale, probabil ca nu poate fi prezent la Camera si i s-a dat o saptamana termen ca sa aiba posibilitatea sa discute sa vada daca confirma si sustine aceasta demisie. Daca este asa, la Biroul permanent de miercuri se va relua aceasta demisie, in cazul in care el insista in demisie", a afirmat Mircovici, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca Neacsu trebuie sa-l convinga pe Mocanu sa nu demisioneze, Mircovici a precizat: "Domnul Neacsu trebuie sa stea de vorba cu dumnealui si dupa aceea, in momentul in care are convingerea ca insista in aceasta demisie, se prezinta Biroului Permanent si, dupa aceea, in plen. In mod normal, deputatul isi prezinta demisia in plen, nesustinerea unei demisii in plen poate sa invoce ulterilor revenirea la ea. Probabil ca va ramane pe ea, dar fiind un soc...".

Potrivit Regulamentului Camerei, demisia din calitatea de deputat este prezentata in Biroul Permanent si apoi citita in plen pentru a se lua act de ea si pentru a se vacanta postul.

Vasile Mocanu a fost ales deputat PSD, in circumscriptia electorala nr.24 Iasi, colegiul uninominal nr.4 si activa in comisia de agricultura a Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.