Presedintele Klaus Iohannis a postat, duminica, o fotografie pe pagina de Facebook, in care apare alaturi de sotia sa, Carmen, careia ii ofera un buchetel de ghiocei, aratand ca sunt impreuna de 25 de ani si ca cel mai frumos cadou ramane, pentru el, ghioceii, ca pe vremea primului lor 1 Martie.

"Suntem impreuna de peste 25 de ani si cel mai frumos martisor ramane, pentru mine, tot un buchet de ghiocei, ca pe vremea primului nostru 1 Martie", a scris presedintele Klaus Iohannis ca mesaj care insoteste fotografia in care apare alaturi de sotia sa, Carmen.

Postarea de pe pagina de socializare a presedintelui Iohannis primise, la o ora de la publicare, 54.000 de like-uri si peste o mie de comentarii, pe Facebook.

Klaus Iohannis scrie in cartea autobiografica "Pas cu pas" ca cunoscut-o pe viitoarea sa sotie, Carmen, in timpul facultatii si ca s-au casatorit sapte ani mai tarziu. "Ne-am placut, pur si simplu, iar chimia dintre noi depaseste orice descriere. Daca se intalnesc doi oameni care se plac si se inteleg, restul devine irelevant. Este foarte usor ca doi oameni tineri sa se placa si sa se indragosteasca, si asta mi s-a intamplat si mie cu sotia mea. Am fost un cuplu de indragostiti multi ani. A durat mult pana cand ne-am casatorit (…) Am trecut de pragul de 25 de ani de cand suntem casatoriti si acum cred ca pot sa spun ca arta nu este de a te indragosti, ci de a mentine dragostea vie pentru mult timp", povesteste seful statului in cartea autobiografica, scrie MEDIAFAX.

Carmen Iohannis are 54 de ani si este profesoara de limba engleza, materie pe care o preda din 1990 la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu. Aceasta l-a insotit pe seful statului, de la preluarea mandatului, in doua vizite oficiale, pana in acest moment, in Franta si Germania, unde a participat la intalnirea lui Klaus Iohannis cu reprezentantii diasporei din tarile respective.

Carmen Iohannis a declarat, saptamana aceasta, la Berlin, ca deocamdata nu si-a inceput activitatea de Prima Doamna, dar ca i-ar placea sa se implice in educatie si in sustinerea tinerelor talente.

Intrebata, la intalnirea presedintelui cu reprezentantii comunitatii romanesti din Germania, de la Ambasada Romaniei din Berlin, daca s-a mai obisnuit cu rolul de Prima Doamna, Carmen Iohannis a declarat ca se straduieste si ca i se pare "interesant, dar foarte greu", dar ca, in schimb, ii fac foarte mare placere intalnirile cu oamenii, care-i dau "emotii pozitive si foarte placute".

Citeste si:
Simona Halep, primul mesaj după revenirea în România: „Adevărul a...
Simona Halep, primul mesaj...

In ceea ce priveste rolul sau, Carmen Iohannis a spus ca deocamdata n-a inceput "exact cu activitatea". "Promit ca o sa incerc sa fac ceva si pentru cei de acasa si pentru cei de afara, cat imi sta in putinta", a spus sotia presedintelui. Intrebata daca are in vedere anumite proiecte, Carmen Iohannis a declarat: "Mi-ar placea sa ma implic in educatie si sustinerea tinerelor talente, de ce nu?".

Ea a spus, razand, ca nu stie daca "va fi o altfel de Prima Doamna", la intrebarea jurnalistilor din delegatia de presa. Totodata, sotia presedintelui a recunoscut ca ii este greu sa faca naveta. "Mi-e greu, dar deocamdata nu am unde sa ma mut. Mai asteptam", a afirmat ea, adaugand ca doreste sa predea in continuare, "macar cu jumatate de norma". Intrebata daca se va transfera la Bucuresti, Carmen Iohannis a spus: "Cand o sa avem un loc al nostru o sa ne gandim, dar deocamdata nu avem unde sta". "Trebuie sa mai asteptam un pic", a raspuns ea.

Citeste si:
Iohannis, mesaj de 1 Martie: „Femeile trebuie susținute în permanență”
Iohannis, mesaj de felicitare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.