Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, ca i se pare "neadecvata" "graba cu care PSD incearca sa treaca proiectul noului Cod fiscal, fara o dezbatere serioasa", adaugand ca "speranta de viata" a codului trebuie sa fie mai lunga decat mandatul unui premier, indiferent de numele acestuia

"Mi se pare neadecvata graba cu care PSD incearca sa treaca acest proiect de Cod fiscal, fara o dezbatere serioasa, mai mult, amenintand ca o va face prin angajarea raspunerii. Eu cred si PNL credem ca un cod fiscal trebuie sa aiba o speranta de viata care sa fie mai lunga decat mandatul unui premier, indiferent care este numele acelui premier", a sustinut ea, sambata, cu ocazia lansarii proiectului programului de guvernare al PNL.

Pe de alta arte, ea a mentionat ca un esec al masurilor PSD va avea ca "efect colateral" o majora dificultate de acceptare publica pe viitor a unor masuri liberale sau a unor programe de natura liberala care sa sustina "real si pe termen lung" economia romaneasca, scrie MEDIAFAX.

"De fiecare data cand PSD trece prin momente politice dificile, vine cu tot felul de promisiuni spectaculoase, intra in acest carusel al promisiunilor spectaculoase (...) - milionul acela de locuri de munca sau cele 10 miliarde de euro investitii straine pe care le-a promis. (...) Guvernul a fost investit cu promisiunea ca, la 1 ianuarie 2013, va reduce TVA. Nu s-a intamplat nici pana in zilele noastre acest lucru”, a comentat Gorghiu.

Liderul PNL a mai afirmat ca partidul a sustinut si va sustine relaxarea fiscala, insa respinge compromiterea unor politici utile prin "slaba pregatire si amatorismul altora".

Proiectul Codului fiscal va fi discutat din nou de Guvern, de aceasta data in vederea aprobarii, in perioada 18-25 martie, premierul Victor Ponta afirmand ca un program fiscal mai bun decat cel propus de catre Executiv "nu are cine sa aiba in Romania".

"Dincolo de cateva mici critici de la cei care ziceau ca au ei un program mai bun, dar nu il au - un program mai bun decat cel pe care noi l-am propus n-are cine sa aiba in Romania - important este ca, dupa trei ani de munca, putem sa facem si reducerea TVA si toate celelalte masuri si, mai ales, avem pe termen mediu si lung un plan si o strategie foarte clara de dezvoltare economica", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, l-a anuntat in acest context ca proiectul Codului fiscal va fi din nou prezentat Guvernului, de aceasta data spre aprobare, in perioada 18-25 martie. Proiectul fusese discutat de Guvern in urma cu o saptamana, in prima lectura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.