Elena Udrea transmite pe Facebook, prin echipa de comunicare, ca denunturile impotriva sa in dosarul "Gala Bute" au fost facute dupa ce Ana Maria Topoliceanu si Gheorghe Nastasia au fost pusi sub acuzare.

Intr-o noua postare pe contul de Facebook al Elenei Udrea, semnata de "echipa de comunicare", se spune ca "se creeaza in mod fals ideea ca banii destinati cumpararii de publicitate de catre MDRT la «Gala Bute» ar fi fost deturnati catre Elena Udrea".

"Nimic mai neadevarat. Acuzatiile de luare de mita la adresa fostului ministru nu au nicio legatura cu organizarea evenimentului sportiv, ele fiind doar «anexate» la dosar", continua textul mentionat, scrie MEDIAFAX.

"Circuitul denunturilor: • Adrian Gardean depune denunt impotriva lui Stefan Lungu si a lui Gheorghe Nastasia. • Dupa ce a fost acuzat, Lungu o denunta pe Ana Maria Topoliceanu si il pomeneste si pe Tudor Breazu. • Acuzata de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunt impotriva Elenei Udrea si il preseaza pe Tudor Breazu sa declare, la randul sau, impotriva lui Udrea. • Breazu neaga afirmatiile lui Topoliceanu si demonstreaza cu probe presiunile la care a fost supus. • Dupa denuntul lui Gardean, Nastasia neaga, initial, acuzatiile, pentru ca, apoi, sa depuna un denunt impotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare. In realitate, odata prinsi, acestia au vrut, in mod fraudulos, sa plaseze vina mai departe", se arata in postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost arestata preventiv miercuri, dupa ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitiva, contestatia Elenei Udrea urmand sa se judece, in 5 martie, tot la instanta suprema.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Udrea, mesaj disperat din închisoare: „Cine nu a încălcat legea...
Elena Udrea, mesaj disperat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.