Comisia de unificare a PNL a aprobat, sambata, programul de guvernare al PNL, a declarat copresedintele PNL Vasile Blaga, aratand ca liberalii lanseaza public invitatia adresata tuturor "posibililor parteneri politici" pentru a crea o noua majoritate si a ajunge la guvernare.

El a spus ca proiectul PNL de guvernare este in concordanta cu programul presedintelui Klaus Iohannis si va sta la baza parteneriatului cu seful statului.

PNL va initia discutii cu partidele parlamentare, cu exceptia PSD, pentru a crea o majoritate parlamentara pentru a aduce PNL la guvernare, a declarat Blaga.

"De astazi, acest proiect de program de guvernare (al PNL - n.r.) cheama potentialii parteneri politici la discutii pentru a crea o majoritate pentru a aduce PNL la guvernare. Speram ca programul de guvernare sa fie convingator pentru potentialii nostri parteneri politici, si aici ne referim la Parlamentul Romaniei, cu exceptia PSD", a precizat Blaga, intr-o conferinta de presa, aratand ca de luni liberalii vor avea astfel de discutii, scrie MEDIAFAX.

El a spus ca "vor urma propuneri de intalniri cu liderii partidelor".

Intrebat daca PNL va avea astfel de discutii si cu UNPR, Blaga a raspuns: "Da. Si cu UDMR si cu grupul minoritatilor altele decat cea naghiara si cu parlamentari independenti".

Vasile Blaga a mai spus PNL nu a lansat pana acum invitatii la discutii pentru ca nu aveau "pe ce" sa discute, ci au asteptat lansarea spre dezbatere publica a programului de guvernare. "Nu i-am chemat sa facem majoritate pe ce? Am mai vazut majoritate facuta intr-o noapte si un program de guvernare facut intr-o noapte", a spus Blaga referindu-se la PSD.

"Pe baza acestui program de guvernare lansam astazi invitatia catre toata lumea, catre toti care doresc sa sustina un program PNL astfel incat sa guvernam cu o majoritate parlamentara, care sa schimbe guvernarea PSD", a declarat, la randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Alina Gorghiu si-a declarat speranta, cu ocazia lansarii proiectului programului de guvernare al PNL, ca acesta va fi sustinut si de toti cei care cred si in presedintele Klaus Iohannis. Ea a spus ca, prin proiect, se doreste un parteneriat cu Presedintia Romaniei, pentru ca realizarea proiectului de tara "Romania lucrului bine facut" inseamna si realizarea acestui program de guvernare. "Este un program fidel acestui proiect si sper ca va fi sustinut si de toti cei care cred si in presedintele Klaus Iohannis", a spus ea.

Potrivit Alinei Gorghiu, pe baza acestui program, PNL lanseaza invitatia catre toti cei care doresc sa sustina un proiect liberal, astfel incat sa fie generata o majoritate parlamentara care sa schimbe guvernul PSD. "Nu venim (...) cu o simpla reteta fiscala, nu revenim sa reparam ce s-a facut rau inainte, nu ne propunem sa carpim, ci oferim o alternativa responsabila la masurile de relaxare fiscala pe care PSD le-a propus. Acest proiect nu isi propune obiective de PR sau crearea de oportunitati politice prin prezentarea doar a jumatatii pline a paharului", a adaugat ea.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

E a spus ca modernizarea in toate domeniile cheie este obiectivul pe care PNL l-a urmarit prin acest proiect al programului de guvernare. "Acest proiect este agrumentul cel mai solid cu care PNL vine si il ofera celor interesati sa sustina un program si un guvern responsabil si performant, care sa aplice acel program de guvernare", a adaugat Gorghiu.

Ea a mai aratat ca se recunoaste, in acest proiect, si necesitatea unor sisteme publice solide si performante in interesul cetatenilor si ca liberalii si-au concentrat atentia, in acest program, pentru a acorda o atentie deosebita clasei de mijloc si capitalului autohton.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu au sustinut sambata o conferinta de presa cu prilejul prezentarii spre dezbatere publica si interna a programului de guvernare al PNL.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.