Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a transmis, joi, un comunicat, in care il acuza pe premierul Ponta si ministrii sai ca "au reusit sa rupa definitiv relatia speciala pe care tara noastra o avea cu oficialii Comisiei Europene", gest care va costa bugetul de stat milioane de euro.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, Comisia Europeana a decis, miercuri, initierea procedurii de dezechilibru macroeconomic in cazul Romaniei.

"Potrivit expertilor europeni, tara noastra trebuie monitorizata si trebuie sa aplice o serie de masuri impuse de CE. Suntem de fapt martorii primei riposte din partea Comisiei Europene, dupa modul lipsit de diplomatie in care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, in ultimul an, negocierile cu oficialii FMI si CE in acordul pe care Romania inca il are. In comunicatul de presa trimis ieri, Comisia Europeana recunoaste si da de inteles ca actualul acord e ca si nul, motiv pentru care tara noastra nu mai beneficiaza de tratament special din partea autoritatilor europene", precizeaza Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, "premierul Victor Ponta si ministrii sai au reusit sa rupa definitiv relatia speciala pe care tara noastra o avea cu oficialii Comisiei Europene, iar acest gest necugetat va costa bugetul de stat milioane de euro".

Prim-vicepresedintele PNL mai mentioneaza ca "oficialii misiunii FMI si CE, au venit, de mai bine de un an, la Bucuresti ca sa fie trimisi acasa cu coada intre picioare".

"Tot de mai bine de un an nu au mai fost agreate scrisori de intentie, la finalul fiecarei misiuni. Circul si scandalul caracteristic manierei de negociere a lui Victor Viorel Ponta au predominat si in discutiile cu expertii straini. Iar de pierdut au romanii si bugetul de stat. Pentru ca odata cu ruperea acordului inainte de vreme, Romania nu va mai beneficia nici de cofinantare de 5% la fonduri europene. Cofinantarea va creste la 15%. Asta inseamna ca statul va primi cu 10% mai putini bani europeni pentru toate proiectele publice facute pe bani UE. Cine credeti ca va acoperi diferenta? Este vorba de milioane de euro. Asta in conditiile in care oricum investitiile in vremea guvernarii Ponta au scazut considerabil", apreciaza Catalin Predoiu.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Predoiu mai afirma ca "i se pare periculos si iresponsabil felul in care Executivul Ponta negociaza in numele romanilor".

"Cred ca Ponta nu face altceva decat sa scoata in evidenta nevoia cat mai urgenta de un nou Guvern responsabil, care sa actioneze in interesul tarii, nu sa se lase guvernat de orgolii personale", se mai arata in comunicatul de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.