Presedintele Klaus Iohannnis si-a inceput, joi, vizita oficiala in Germania, printr-o intrevedere tete-a-tete cu omologul german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, in cadrul careia s-a discutat sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost primit, in jurul pranzului, de presedintele german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, resedinta oficiala, in debutul primei vizitei oficiale pe care seful statului o face in Germania, de la preluarea mandatului.

Dupa intonarea inmurilor de stat si raportul comandantului Garzii, presedintele Iohannis s-a intalnit cu un grup de elevi de la Scoala Kepler din cartierul berlinez Neukölln, o institutie de invatamant cunoscuta pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrational, scrie MEDIAFAX.

Cei doi sefi de stat au dat mana cu copiii, printre care se aflau si copii de etnie roma din Romania. Cei doi sefi de stat au purtat convorbiri tete-a-tete, urmate de un dejun de lucru oferit de presedintele Joachim Gauck.

Printre temele abordate in cadrul intalnirii se afla, potrivit Administratiei Prezidentiale, sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene, preocuparea fata de stabilitate si securitate in actualul context geopolitic, rolul minoritatilor de sasi si svabi din Romania si, respectiv, de romani din Germania, in pastrarea traditiilor si a valorilor culturale comune, cat si copatronajul celor doi presedinti pentru Fundatia bisericilor fortificate sasesti din Transilvania.

Dupa primirea de la Bellevue, presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu cancelarul Angela Merkel, cu presedintele Bundestagului, Norbert Lammert, precum si cu conducerea Forumului Germano-Roman.

Vizita presedintelui Iohannis se va incheia cu o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Germania. La intalnirea de la Ambasada Romaniei la Berlin va participa si sotia presedintelui, Carmen Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.