Camera Deputatilor a amanat, miercuri, pentru o saptamana, la solicitarea PSD, constituirea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea modului in care s-a utilizat Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului in anii 2013 si 2014.

Liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a propus amanarea pe motiv ca PSD nu a facut nominalizarile pentru componenta comisiei de ancheta. In replica, liderul deputatilor PNL Ludovic Orban a spus ca se stia de la inceputul saptamanii despre infiintarea comisiei de ancheta si nu este un motiv procedural serios pentru amanare.

“Nu as vrea sa consider ca este rea vointa si o tentativa de tergiversare a a votului la aceasta Comisie. (...) Este datoria Parlamentului sa isi exercite functia constitutionala de control asupra modului in care sunt cheltuiti banii publici aflati in fondul de rezerva si aflati la dispozitia Ministerului Dezvoltarii in baza Ordonantei 28, scrie MEDIAFAX.

Deputatii au decis, in final, prin vot, amanarea pentru o saptamana a infiintarii acestei comisii de ancheta.

PNL a solicitat, saptamana trecuta, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru verificarea modului in care s-a utilizat Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului in anii 2013-2014, a anuntat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban a declarat ca grupul liberal din Camera Deputatilor a depus la Biroul Permanent solicitarea de construire a unei comisii de ancheta privind verificarea modului in care au fost folositi banii publici din fondul de rezerva al Guvernului in 2013 si 2014 si de asemenea de anchetare a modului in care au fost folositi banii publici din bugetul Ministerului Dezvoltarii, alocati in baza ordonantei 28, de catre ministrul Liviu Dragnea.

”Am considerat necesara constituirea acestei comisii de ancheta deoarece in anul 2013, dar mai ales in anul 2014, Victor Ponta si cu Liviu Dragnea au transformat banul public din Fondul de rezerva al Guvernului si din bugetul Ministerului Dezvoltarii in bani de campanie confundand bugetul de stat cu pusculita de campanie a PSD”, a spus Orban.

Curtea de Conturi a anuntat ca Guvernul a continuat, in 2013, practica anilor precedenti de a aloca sume importante din Fondul de rezerva bugetara fara criterii clare si transparente, acest fond reprezentand, de fapt, o modalitate de a suplimenta fara control parlamentar bugetele unor institutii. Premierul Victor Ponta a declarat, satamana trecuta, ca Guvernul sau a avut cel mai mic Fond de rezerva fata de guvernele anterioare, cel condus de Emil Boc si guvernul Tariceanu, iar faptul ca PNL vrea sa ancheteze perioada 2013, cand liberalii erau la guvernare, este ”ca in Caragiale”.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.