Eduard Hellvig a confirmat, marti, dupa ce a primit avizul Comisiei SRI de a ocupa functia de director al serviciului, ca sotia sa nu este "foarte incantata" de schimbarea financiara presupusa de trecererea de la salariul de europarlamentar la cel de sef al SRI, el aratand ca a "avut discutii acasa"

"E o schimbare financiara. Astea sunt discutiile care le am acasa, intr-adevar. Va confirm acest lucru. Sotia nu este foarte incantata", a spus Hellvig, raspunzand unei intrebari referitoare la trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de sef al SRI.

El a aratat ca viitorul statut de sef al SRI reprezinta o schimbare "fundamentala" a viitorului sau si a familiei sale, fapt la care a reflectat inainte de a accepta propunerea pe care i-a facut-o presedintele Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

"Presedintele Iohannis m-a contactat si mi-a propus (functia de sef SRI, n.r.). Am avut o intalnire privata, nu telefonica. A trebuit sa stau un pic sa ma gandesc pentru ca e o schimbare fundamentala a vitorului meu si a familiei mele", a spis Hellvig.

El a aratat ca va demisiona din PNL si din PE imediat ce va primi mandatul de director al SRI din partea Parlamentului.

Hellvig a tinut sa dea asigurari ca in mandatul sau de sef al SRI nu vor exista imixtiuni politice in activitatea serviciului.

"Vreau sa fac o precizare: e un moment important in cariera mea. E o decizie pe care am luat-o de a iesi din spatiul public ca om politic, dar inteleg extrem de bine ce inseamna sa fii un reprezentant civil intr-o institutie ca SRI si mai mult decat atat, inteleg importanta ca aceasta institutie sa nu fie grevata de nicio imixtiune de niciun fel politica a institutiei. In perioada in care voi fi director al SRI, va garantez ca nu va exista nicio imixtiune politica in activitatea desfasurata a institutiei si nimeni nu-si va permite sa exercite presiuni asupra institutiei din punct de vedere politic", a spus Hellvg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.