Presedintele Iohannis a spus, in discursul sustinut la bilantul DNA, ca recuperarea prejudiciilor este "obligatorie, nu optionala pentru autoritati", iar situatia din prezent, cu un grad de recuperare si executare a prejudiciilor de catre Ministerul Finantelor de aproximativ 10%, e "inacceptabila".

"Nu as putea incheia acest discurs fara a ma referi la doua importante chestiuni, devenite recurente in ultimul timp: recuperarea prejudiciilor si resursele de care dispune parchetul anticoruptie. Vreau sa subliniez foarte clar ca recuperarea prejudiciilor este, asemenea executarii pedepsei, obligatorie, nu optionala pentru autoritatile statului", a subliniat seful statului, in discursul sustinut la sedinta de bilant a Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2014, scrie MEDIAFAX.

Potrivit presedintelui, recuperarea prejudiciilor reflecta eficienta luptei anticoruptie si descurajeaza fenomenul.

"Situatia din prezent - in care gradul de recuperare si executare a prejudiciilor de catre Ministerul Finantelor este in cuantum de aproximativ 10% - este, pur si simplu, inacceptabila. De aceea, trag un semnal de alarma si solicit factorilor decizionali sa ia in serios aceasta problema, care devine una de importanta deosebita", a spus Iohannis.

Citeste si: Iohannis si Ponta, la bilantul DNA. Declaratiile lui Kovesi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.