Presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni, de presedintele Klaus Iohannis, aceasta fiind prima vizita oficiala a unui sef de stat in Romania din mandatul lui Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul sau bulgar, la ora 10.30, pe Platoul Marinescu, unde s-a desfasurat ceremonia militara a primirii oficiale, s-au intonat imnurile nationale ale celor doua state, iar presedintele Bulgariei a salutat garda de onoare in limba romana.

Presedintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev i-a fost prezentata delegatia sefului statului roman, din care a facut parte si ambasadorul Romaniei la Sofia, Anton Pacuretu. Pe Platoul Marinescu s-au aflat consilierii prezidentiali Lazar Comanescu, Dan Mihalache, Leonard Orban, purtatorul de cuvant Tatiana Niculescu Bran, scrie MEDIAFAX.

Rosen Plevneliev l-a imbratisat pe ambasadorul roman in Bulgaria si a avut un scurt dialog cu acesta.

Cei doi presedinti au avut, in Salonul Muntenesc din cadrul Palatului Cotroceni, convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

La ora 11.45, Palatul Cotroceni, in Sala Unirii va avea loc o declaratie de presa comuna a celor doi sefi de stat.

In finalul vizitei, la ora 12.00, in Salonul Florilor se va desfasura un dejun oficial oferit de presedintele Klaus Iohannis, in onoarea Presedintelui Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.