Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, ca Elena Udrea nu minte si ca nu a auzit in timpul mandatului sau ca a luat bani, subliniind ca are incredere in ea si in justitie, dar va recunoaste "indiscutabil" decizia judecatorilor, daca acestia vor decide ca este vinovata.

Intrebat cum comenteaza "acuzele" ca justitia a asteptat sa-si termine mandatul pentru a incepe anchetarea penala impotriva Elenei Udrea, fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni seara, la TVR, ca este "o minciuna" si ca nu a avut nicio informatie pana la incheierea mandatului ca "ar fi implicata in lucruri ilegale".

Referitor la Gala Bute, Traian Basescu a subliniat ca Elena Udrea "nu a fost chemata vreodata sa dea o declaratie, sa dea explicatii", scrie MEDIAFAX.

Basescu a precizat ca nu va intra "in corul mediatic care se desfasoara acum la adresa Eeleni Udrea, mai ales ca maine acest om se prezinta in fata judecatorilor", pentru a nu incerca sa influenteze vreo decizie. "Cred ca orice as spune despre dosare, ca-i Microsoft, ca-i Gata Bute, i-ar face un deserviciu", a spus el.

"Am incredere in acest om. Cand un judecator va spune ca e vinovata, voi recunoaste indiscutabil decizia judecatorilor. Dar deocamdata discutam de o faza premergatoare", a mai spus fostul presedinte.

Referitor la faptul ca impotriva Elenei Udrea exista noua solicitari pentru inceperea urmaririi penale si pentru arestare preventiva, Traian Basescu a spus: "Recunosc ca e o situatie de Guinness Book, e asa o avanlansa, pentru care trebuie sa fii extrem de tare sa rezisti, sa ai un caracter foarte puternic, sa fii extrem de tare sa rezisti".

Fostul presedinte a sustinut ca, asa cum o cunoaste, Elena Udrea este "un om care nu minte si in care poti sa ai incredere". "Eu n-am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani, sa ia bani sa faca ceva, sunt 11 ani de cand colaborez cu ea si am si investit enorm incredere si politic", a spus Basescu. Totodata, Basescu a mai spus ca el are incredere in Elena Udrea si in justitie.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

In ceea ce priveste acuzatiile aduse de Udrea unor persoane de la varful SRI si DNA, Traian Basescu a precizat ca "fiecare are dreptul sa spuna ce crede si ce stie" si ca este datoria institutiilor statului sa ancheteze astfel de suspiciuni”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.