Senatorul PNL Theodor Atanasiu a sustinut, luni, ca au fost stranse "spre 80 de semnaturi", pentru cererea de revocare din functie a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Spre 80 (au fost stranse - n.r.) si sunt doar semnaturile celor din grupul PNL si independentii care au vrut sa se alature cu semnaturile lor, deci nu avem de la alte grupuri parlamentare", a raspuns el, intrebat despre stadiul strangerii semnaturilor necesare. Intrebat daca sunt inclusi si senatorii din grupului lui Mircea Geona, el a raspuns: "Sunt independenti in Senatul Romaniei, deci nu avem de la alte grupuri parlamentare, care cu siguranta ni se vor alatura in acest demers".

Potrivit site-ului Senatului, din grupul PNL fac parte 61 de parlamentari, iar senatorii "independenti", care fac parte din grupul celor neafiliati, sunt 8, acestia insumand 69 de senatori, scrie MEDIAFAX.

"Nu am stabilit cand vom depune solicitarea. Cand o sa consideram ca este momentul optim, atunci o sa o depunem. Depinde foarte mult de prezenta pe care o avem in urmatoarele zile si saptamani la Parlament. Saptamana aceasta este si Consiliul Europei, avem oameni plecati din tara si participa acolo. De aceea, nu cred ca va fi saptamana aceasta, dar nu este imposibil (depunerea solicitarii – n.r.), a spus el.

Potrivit Regulamentului Senatului, revocarea din functie a presedintelui Senatului poate fi propusa la cererea a minimum o treime din numarul total al senatorilor daca incalca prevederile Constitutiei sau incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului sedintelor comune.

Revocarea presedintelui Senatului poate fi propusa si de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Propunerea de revocare se face in scris, sub semnatura initiatorilor, o singura data intr-o sesiune. Propunerea de revocare se depune la Biroul Permanent care analizeaza, in prima sa sedinta, indeplinirea conditiilor de revocare si decide, prin vot, introducerea acesteia in proiectul de ordine de zi a urmatoarei sedinte de plen.

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat, luni, ca solicitarea de revocare a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va fi depusa "la momentul oportun", "probabil" in cursul acestei saptamani, intr-una dintre sedintele de plen.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Stroe a fost intrebat care este decizia liderilor PNL cu privire la momentul propunerii de revocare a lui Calin Popescu Tariceanu din pozitia de presedinte al Senatului."In mod evident, vom depune acea solicitare pentru revocarea presedintelui (Senatului, n.r.) Calin Popescu Tariceanu la momentul oportun. Probabil chiar in aceasta saptamana", a declarat Stroe.

El a mentionat ca solicitarea PNL ar putea fi inaintata chiar intr-una dintre sedintele de plen ale Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.