Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca nu se "cramponeaza" de functia pe care o detine in prezent, daca majoritatea parlamentara se va schimba si se va pune problema inlocuirii sale la sefia Senatului.

"Pozitia pe care o ocup este rezultatul unui vot al actualei majoritati parlamentare. Daca se va schimba majoritatea parlamentara, atunci sigur se poate pune problema alegerii unui nou presedinte al Senatului, unui alt presedinte al Senatului. Eu nu ma cramponez de aceasta functie. Dar atata vreme cat am avut un vot din partea colegilor mei, ocup aceasta pozitie, care este una de reprezentare a Senatului si nimic mai mult", a spus el.

In ceea ce priveste incercarile Opozitiei de a schimba actuala majoritate parlamentara din Senat, el apreciat ca situatia "seamana putin cu povestea cu steagurile relatata de Ghita Pristanda in piesa lui Caragiale". "In fiecare saptamana mai sunt racolati cativa senatori, asa incat probabil ca intr-o zi o sa ne trezim ca grupul este mai mare decat numarul senatorilor alesi in Senat", a completat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca reprezentantii grupului PNL din Senat au transmis conducerii acestei Camerei semnaturile stranse in vederea intocmirii unui proiect de hotarare privind revocarea sa din functie, Tariceanu a spus: "Pana in momentul de fata nu am cunostinta de asa ceva. Daca sunt stranse mai mult de o treime, foarte bine".

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, ca liberalii au inceput strangerea de semnaturi in randul senatorilor pentru proiectul de hotarare care vizeaza revocarea lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului. "E unul dintre obiectivele noastre sa cream o majoritate la Senat si sa schimbam conducerea Senatului, normal ca am inceput sa strangem semnaturi pentru proiectul de hotarare in cadrul grupului de senatori ai PNL, urmand ca dupa aceea sa ne adresam si altor senatori, sperand sa facem o majoritate care sa voteze pentru acest proiect de hotarare", a spus Atanasiu.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

El a mentionat ca pana in prezent au semnat si o serie de parlamentari neafiliati care au fost prezenti la sedinta de plen de miercuri, evitand sa precizeze daca pana acum intre semnatari se numara Mircea Geoana.

Prim-vicepresedintele PNL a sustinut ca revocarea presedintelui Senatului ar putea avea loc saptamana viitoare. Atanasiu a mentionat ca doreste ca numarul de semnaturi stranse pentru revocarea lui Tariceanu sa depaseasca jumatate plus unu din numarul total al senatorilor.

El a afirmat ca intre motivele invocate pentru inlocuirea lui Tariceanu se numara faptul ca in urma cu o saptamana presedintele Senatului ar fi incuviintat incalcarea Regulamentului prin nealocarea unei pozitii de membru in Biroul Permanent al acestei Camere din partea PNL, conform algoritmului politic.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.