Presedintele Klaus Iohannis a postat, luni, pe Facebook, un mesaj ca reactie la inregistrarea video a Gruparii Statul Islamic, in care este prezentata decapitarea, in Libia, a 21 de barbati egipteni crestini, seful statul aratand ca e nevoie de o solutie politica a conflictului din Libia.

Klaus Iohannis a scris pe Facebook ca "gruparea Statul Islamic a facut publica ieri ( duminica, nr) o inregistrare video cu decapitarea, in Libia, a 21 de barbati egipteni crestini".

"Uciderea unor oameni nevinovati si persecutiile la care sunt supusi crestinii de catre teroristi afiliati gruparii SI sunt acte de o cruzime si barbarie incalificabile, care au nevoie de un raspuns ferm din partea comunitatii internationale", apreciaza Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit presedintelui, "aceste atrocitati arata ca este neaparata nevoie de o solutie politica a conflictului din Libia si de toleranta zero fata de gruparile teroriste".

Gruparea extremista sunnita Stat Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati pe care ii prezinta ca fiind egipteni de confesiune crestina recent rapiti in Libia, relateaza BBC News Online. Potrivit imaginilor postate pe Internet, barbati imbracati in combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executati recent in Siria de catre SI, sunt aliniati pe o plaja cu mainile legate la spate, dupa care sunt decapitati.

La 12 ianuarie, aripa libiana a gruparii extremiste sunnite a anuntat ca detine ostatici 21 de egipteni de confesiune crestina. Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranti, au fost rapiti in orasul Sirt, in nordul Libiei, aflat sub controlul gruparilor islamiste. SI a anuntat ca ei au fost rapiti pentru a razbuna soarta femeilor musulmane "torturate si ucise de catre Biserica (Ortodoxa) Copta din Egipt".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.