Fostul presedinte Traian Basescu a sustinut duminica ca in perioada mandatelor sale nu a existat "nici macar o interventie ca vreunui om sa i se faca dosare", afirmand ca, intrucat nu mai este seful statului, orice procuror sau judecator "ar putea sa spuna".

"O spun aici intr-un congres. Nu exista macar o interventie a mea in cei zece ani ca vreunui om sa i se faca un dosare. Nu exista si va rog sa respingeti aceasta idee sau afirmatie ori de cate ori veti avea ocazia. Acum nu mai sunt presedinte, orice procuror, orice judecator ar putea sa spuna: «Hai domnule presedinte, nu mi-ai spus mie sa-l iau pe nu stiu cine?». Nu. Nu am facut-o, pentru ca am crezut ca aceste institutii nou create nu trebuie sa fie dependente de cel care a vrut sa fie create, ci trebuie sa fie dependente de lege", le-a spus fostul presedinte participantilor la congresul PMP, scrie MEDIAFAX.

El a mai aratat ca are un element de satisfactie din lumea politica, ca aceia care au facut suspendarea in 2007 si din 2012 si spuneau ca justitia este politica, acum vorbesc de justitie independenta, adaugand ca acestia nu sunt inca "sinceri".

“Va mai dau un element de satisfactie, din lumea politica. Ma uit la toti demagogii care au facut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau si la Arges in jurul presedintelui CJ, care se duceau si cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau ca justitia este politica. Ma uit ca astazi spun ce spuneam eu in 2005, vorbesc de justitie independenta. Uitati-va la ei, dar uitati-va si in ochii lor, inca nu sunt sinceri. Inca nu au internalizat aceasta nevoie pe care orice popor o are, de institutii capabile sa faca dreptate. Vorbesc asa, le sticlesc ochii cand vorbesc de justitie, toti suntem egali in fata legii, ii vezi ca nu vorbesc din suflet, vorbesc din poza. Dar, slava Domnului, ca o fac si acum. Pentru ca usor, usor tot vorbind in fiecare zi s-ar putea ca intr-un an, doi, sa aiba si in suflet aceasta credinta ca au nevoie de jusiitie. Deci sustineti continuarea MVC, inca ne este necesar si ne pazeste de derapaje”, a mai spus Basescu.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Basescu a mai atacat televiziunile de stiri si i-a avertizat pe membrii PMP ca vor fi "atacati si minimalizati" pentru ca el este partenerul PMP.

"E mult mai tentant sa vezi atacuri la Elena Udrea, atacuri la Basescu, sa vezi asta cu vedetele Antenei 3, cu prostitutia, cu prostitutia asistentelor. Sigur, se face jurnalism de prostitutie la Antena 3, dar esenta lucrurilor trebuie sa faca in adevar si va trebui sa faceti fata acestui tip de campanie, pentru ca atata timp cat voi fi partener veti fi atacati si minimalizati. Va trebui sa va asumati de a continua procesele de reforme care nu sunt pe gustul celor care erau uniti in cuget si in simtiri in ideea suspendarii presedintelui", a mai adaugat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.