Fostul presedinte Traian Basescu a declarat duminica, la congresul PMP, ca unul dintre motivele pentru care a venit la aceasta manifestare este ca a dorit sa-si apere mandatul de presedinte al tarii, aratand ca nimeni nu poate sa-i apere mandatul mai bine ca el.

Basescu le-a spus reprezentantilor PMP ca, oricat ar fi de prins cu nepoteii, "este furibunda propaganda de demolare" a ceea ce s-a intamplat din 2004 pana in 2014, adica in timpul mandatului sau de presedinte al Romaniei. "Era obligatoriu sa ies public si sa-mi apar mandatul", a spus Traian Basescu, aratand ca acest lucru nu poate fi lasat pe mana "televiziunilor lui Voiculescu, a lui Ghita sau a lui Gadea".

"El (mandatul n.r.) trebuie aparat de mine, pentru ca eu stiu cata umilinta am indurat in zece ani pentru a-mi duce mandatele pana la capat si pentru a face ca Romania din 2010 sa nu mai semene cu Romania din 2004. Nimeni nu poate sa-mi apere mandantul mai bine ca mine", precizat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Basescu a vorbit apoi despre programul politic al PMP si despre prioritatile pe care acest partid ar trebui sa le aiba in vedere, enumerand in acest sens consolidarea statului de drept si aratand ca in acest caz "exista riscuri" sa fie facuti "pasi inapoi". "Partidul trebuie sa-si faca un steag prin ideea consolidarii statului de drept. Justitia e unul din acest elemente. Foarte multi vor sa puna coruptia pe seama asa-zisului regim Basescu, dar iau lucrurile pe o poza falsa a momentului", a adaugat Basescu.

Traian Basescu a mai vorbit despre Raportul MCV, despre utilizarea banilor publici, despre faptul ca Parlamentul este ineficient, dar si despre obiective ale politicii externe. "Nu v-as tine pana maine dimineata. As putea vorbi pana maine dimineata. Va doresc un congres plin de succes si restartare a partidului, plecand de la realitatea ca sunteti partidul de peste 5%", si-a incheiat Basescu discursul de aproape o ora in fata delegatilor PMP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.