Primarul Constantei, Radu Mazare, a iesit de la DNA dupa aproape 20 de minute, el spunand ca i-a fost adusa la cunostinta o noua acuzatie, de abuz in serviciu, pentru ca nu a suspendat din functie patru functionari ai primariei trimisi in judecata in dosarul privind atribuirea nelegala de terenuri.

"S-a extins urmarirea penala, fiind acuzat de abuz in serviciu, pentru ca nu am suspendat din functie patru functionari publici care au fost trimisi in judecata in dosarul mare din 2008 (n.r. - dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri), asa cum spune procurorul ca scrie la lege. Sunt niste functionari publici ai primariei care ar fi trebuit sa fie suspendati din functie. Primaria are 500 de angajati, este un serviciu de personal, se fac referate, primarul aproba, el nu poate sa decida de capul lui, am sa merg si am sa vad care e situatia. Mi-au adus la cunostinta ca de ce nu i-am suspendat din functie si ca si-au luat leafa nelegal", a declarat Radu Mazare, la iesirea de la DNA Constanta, scrie MEDIAFAX.

El a mai spus ca doar unul din cei patru functionari mai este angajat al Primariei Constanta. "Unul a plecat, unul s-a pensionat, cred ca numai unul mai lucreaza. Ei sunt cercetati in dosarul in care eu sunt cercetat din anul 2005, cu retrocedarile, cu domeniul public si asa mai departe. In 2008, dosarul a fost trimis instanta si eu sunt judecat ca de ce din momentul in care dosarul a fost trimis in instanta nu i-am suspendat pe respectivii din functie", a precizat Mazare.

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DNA Constanta au dispus extinderea urmaririi penale fata de Radu Mazare, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata ca, in 24 octombrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primariei Constanta, din care faceau parte: primarul Radu Mazare, Nicusor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

"De la acea data si pana in prezent, suspectul Mazare Radu Stefan, desi avea obligatia legala, conform art. 86 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, nu a dispus suspendarea urmatorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion si Chirca Nora Alina, din functiile publice pe care le detineau in cadrul Primariei Constanta, fapta care a avut ca efect plata nelegala a drepturilor salariale catre persoanele respective precum si obtinerea unor foloase necuvenite pentru acestea", potrivit DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.