Presedintele Klaus Iohannis a fost invitat de catre presedintele popularilor europeni, Joseph Daul, sa participe la summit-ul PPE de la Bruxelles care va avea loc joi, 12 februarie, inainte de reuniunea informala a Consiliului European, care se va desfasura in aceeasi zi.

Potrivit anuntului Partidului Popular European, gazda summit-ului PPE este presedintele formatiunii, Joseph Daul, la reuniune fiind invitati si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar si presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Numele presedintelui Klaus Iohannis este mentionat in lista celor 11 lideri ai unor tari membre UE care au fost invitati la summit. Pe langa presedintele roman, care urmeaza sa participe la primul sau summit PPE, pe lista se mai afla cancelarul Germaniei Angela Merkel, premierul spaniol Mariano Rajoy, premierul Poloniei Ewa Kopacz, premierul Bulgariei Boyko Borissov, premierul Ungariei Viktor Orban, premierul Letoniei Laimdota Straujuma, premierul Irlandei Enda Kenny, premierul Finlandei Alexander Stubb, premierul Portugaliei Pedro Passos Coelho si presedintele Ciprului Nicos Anastasiades, scrie MEDIAFAX.

Summit-ul PPE are pe agenda, potrivit anuntului de presa, "pregatirea reuniunii Consiliului European care va avea loc in aceeasi zi".

La reuniunea informala a Consiliului European se va discuta despre lupta Uniunii Europene impotriva terorismului in urma atacului de la Paris asupra sediului redactiei Charlie Hedbo.

Sefii de stat si de guvern vor aborda si chestiunea aprofundarii cooperarii economice si a functionarii Uniunii Economice si Monetare. Totodata, pe agenda se afla si ultimele evolutii din Ucraina, potrivit unui comunicat postat pe site-ului Consiliului European.

Presedintele Klaus Iohannis va avea, incepand cu 10 februarie, o deplasare externa, in doua mari capitale europene, Paris si Berlin, care se va incheia pe 12 februarie, cu participarea la Consiliul European de la Bruxelles.

Seful statului a declarat, recent, intr-un interviu acordat Realitatea TV, ca la Paris va avea intalniri cu presedintele Hollande si cu premierul francez, iar la Berlin va discuta cu presedintele si cancelarul Angela Merkel, dar si cu presedintele Parlamentului german.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus ca va merge la Bruxelles, unde in 12 februarie are loc Consiliul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.