Elena Udrea a declarat marti, dupa ce a fost la Sectia 2 Politie, in cadrul controlului judiciar, ca dupa abuzurile pe care le vede, nu s-ar mira sa continue chiar si cu o incercare de arestare a sa, desi nu exista niciun motiv, precizand ca repartizarea fondurilor pentru Gala Bute nu a fost ilegala.

"Eu as vrea sa va spun, legat de dosarul Rudel Obreja, ca beneficiul care se spune ca l-as fi avut a fost unul electoral, adica eu am vrut sa fac acest eveniment, sa particip cu fonduri europene la promovarea Romaniei pentru a avea beneficii de imagini. Deci asta este miza, imaginea. Cine are o imagine mai buna, doamna Kovesi sau eu? Aceasta este acuzatia care mi se aduce si de aceea cred ca nu s-a inteles bine declaratia pe care am facut-o aseara. Eu nu ma astept sa fiu arestata, eu spun ca abuzurile pe care le vad nu m-ar mira sa se continue chiar si cu o incercare de arestare, dar evident ca nu exista niciun motiv pentru asa ceva. Asta ca sa mai potolesc dezbaterile la televiziune, care in loc sa se intrebe daca ceea ce am spus eu legat de domnul Coldea este adevarat, incearca in fiecare moment sa ma decredibilizeze, sa desfiinteze lucrurile pe care eu le spun si care, indiferent de calitatea mea de inculpat in acest moment, cred ca ar trebui sa ne puna tuturor un semn de intrebare si macar sa dorim sa aflam adevarul", a spus deputatul PMP Elena Udrea, la iesirea de la Sectia 2 Politie din Capitala, unde trebuie sa mearga conform programului stabilit, dupa ce a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft, in care este urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratiile de avere, scrie MEDIAFAX.

Intrebata daca intentioneaza sa demisioneze din Parlament, Elena Udrea, a spus: "Pai si daca demisionez, tot trebuie sa-mi dea aviz domnul Klaus Iohannis".

Udrea a fost huiduita de cateva persoane, atat la intrarea cat si la iesirea din sectia de politie, care au scandat "la puscarie". In acest context, deputatul PMP a precizat ca a fost nevoita sa-si ia bodyguarzi. "Uitati-va si dumneavoastra ce se intampla. Ati mai vazut in cazul cuiva o manifestare de forte si mobilizare de oameni care, ma rog, sunt platiti sa stea acolo si sa strige ce striga. Ati mai vazut undeva, sunt aceiasi care strigau la Palatul Cotroceni, care strigau in Piata Universitatii in 2012 si care sunt platiti de cei care au interes sa faca agitatie in momentul acesta", a adaugat Udrea.

Legat de presupusa alocare ilegala a fondurilor pentru Gala Bute, Elena Udrea a spus: "De ce sa fie ilegala. Un aparat intreg din minister are sarcina de a verifica legalitatea actiunilor si a gasit solutia legala. Ce este ilegal in a incerca sa finantezi cu fonduri europene promovarea Romaniei prin imaginea unui mare sportiv, asa cum era Lucian Bute atunci. Inca o data, acuzatia care mi se aduce este ca eu am incercat, implicand ministerul in acest eveniment, sa imi fac mie imagine. Pai nu era campanie electorala, era 2011 si, doi la mana, este prima data cand se formuleaza o astfel de acuzatie, cum ca un om politic, un ministru in functie isi indeplineste atributiile si incearca sa faca o actiune pentru imagine. Ce sa zicem atunci de un ministru care inaugureaza o autostrada? Pai ce sa zicem atunci de un ministru care inaugureaza o scoala, ca zicem ca isi face campanie electorala".

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Intrebata daca se simte tradata de apropiatii sai, Elena Udrea a spus ca nu se asteapta niciodata la loialitate si la sustinere din partea nimanui si ca stie ca in acest demers este singura. "Nu ma astept la loialitate si sustinere din partea nimanui. Stiu ca in acest demers sunt singura, asa am si pornit. Nu am pornit bazandu-ma pe cineva anume si, indiferent si daca as fi un om care a incalcat legea, si daca as fi cel mai rau om din Romania, tot ar trebui sa ne intrebam daca ce spun eu despre domnul Coldea este adevarat", a mai spus Elena Udrea.

Intrebata la cine s-a referit atunci cand a spus ca "marii barbati politici ai tarii, si nu numai politici, s-au ascuns pe sub mese", Elena Udrea a raspuns: "La toti barbatii care stiu ca eu am dreptate, multi dintre ei sunt oameni cu care am discutat lucrurile acestea din momentul in care le-am aflat in ultimele doua luni. Multi dintre ei sunt oameni care au aceeasi parere ca si mine, si astazi, de frica, se ascund".

Citeste si:
Președintele Iohannis încurajează o prezență cât mai activă în...
Președintele Iohannis...

Elena Udrea a mai spus ca a cerut o intalnire cu cei de la SRI si ca este dispusa sa mearga in orice moment la DNA pentru a da o declaratie. "Merg, nu e nicio problema. Faptul ca de patru ani nu m-a chemat nimeni sa dau o declaratie si la doua zile dupa ce am facut afirmatiile la adresa domnului Coldea se trece la perchezitii. Dupa patru ani sa faci perchezitii, se trece la acuzarea mea pentru ca as fi avut beneficii electorale prin faptul ca am incercat sa promovez Romania la aceasta gala, mie imi arata ca este o legatura clara intre declaratiile mele si ceea ce s-a intamplat luni. Ma si gandeam ieri, marti dimineata ce dosar mai urmeaza? Eu as fi dosarul", a adaugat Udrea.

Intrebata daca SRI are legatura cu afacerile Microsoft, Udrea a raspuns: "Nu as spune SRI, fac o diferenta clara intre SRI si o persoana. Institutiile nu inseamna o persoana, o persoana sta temporar intr-o functie, o persoana poate sa greseasca, o institutie nu".

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Deputatul PMP Elena Udrea este urmarita penal in dosarul Microsoft, pentru spalare de bani si fals in declaratiile de avere, fiind acuzata ca a dobandit si folosit bunuri despre care stia ca provin din infractiuni. Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie pana in 29 martie si trebuie sa se prezinte la Sectia 2 Politie in zilele de marti si vineri, ea avand si interdictie sa plece din Capitala fara incuviintarea procurorului de caz.

Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu. In dosarul Microsoft mai sunt vizati alti opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.

Citeste si:
Udrea, mesaj disperat din închisoare: „Cine nu a încălcat legea...
Elena Udrea, mesaj disperat...

Pe de alta parte, in dosarul "Gala Bute", Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, si senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, fiind suspectati de fapte de coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.