Victor Ponta, a declarat dupa sedinta BPN, ca delegatia PSD care va merge la Cotroceni la consultarile convocate de seful statului, Klaus Iohannis, pe tema legilor electorale, va fi formata din Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea si Ioan Chelaru.

”Am discutat in cadrul conducerii noastre executive faptul ca miercuri vom participa la consultarile convocate de presedintele Romaniei referotor la sistemul de vot cu o delegatie din care vor face parte domnul Dragnea, domnul Zgonea si domnul Chelaru, in asa fel incat sa avem reprezentantii nostri din Camera si Senat care raspund atat pe tema legilor electorale cat si a procesului de revizuire a Constitutiei”, a spus Ponta, dupa sedinta BPN.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, invitatia catre partidele politice, pentru consultari, care vor avea loc miercurea viitoare, pe prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare, precum votul in diaspora, finantarea campaniilor si a partidelor si ridicarea imunitatii parlamentare.
Potrivit Presedintiei, pe agenda discutiilor se vor afla mai buna organizare a votului in strainatate, finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si accelerarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare, scrie MEDIAFAX.

Administratia Prezidentiala a anuntat si calendarul consultarilor, fiecare partid urmand a sta o ora la discutii cu seful statului, pe temele mentionate.Astfel, de la ora 10.00 vor incepe consultarile sefului statului cu Partidul Social Democrat, la ora 11.00, cu Partidul National Liberal, iar la ora 12.00, cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

La ora 14.00, Klaus Iohannis va discuta cu Partidul Conservator, la ora 15.00, cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania, la ora 16.00, cu Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale iar la ora 17.00, cu Partidul Poporului - Dan Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.