Un grup de jurnalisti acreditati la Parlament au initiat si semnat, duminica, o petitie publica prin care solicita accesul liber si direct la dezbaterile din Comisia parlamentara de Cod electoral, care urmeaza sa elaboreze viitoarele legi electorale.

Jurnalistii precizeaza, in cadrul petitiei, ca membrii Comisiei de Cod electoral le-au limitat accesul direct si liber la dezbaterile legilor electorale, prevalandu-se de o prevedere controversata a propriului regulament de functionare, si solicita permiterea accesului liber, imediat, direct si fara limite la sedintele Comisiei, pe toata durata acestora.

Petitia a fost postata pe Internet, iar lista de semnaturi este deschisa. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a justificat miercuri faptul ca accesul presei este ingradit la lucrarile Comisiei de Cod electoral, in timpul sedintelor, prin esecul demersului de revizuire a Constitutiei, care a fost ”un show de presa”, in care se faceau declaratii politice. Zgonea a invocat hotararea plenului Parlamentului din februarie 2013, prin care s-a decis infiintarea comisiei, si care mentioneaza ca ”lucrarile nu sunt publice”.

Comisia comuna pentru elaborarea Codului electoral s-a intrunit miercuri in prima sedinta din anul 2015, in conditiile in care termenul fixat pentru finalizarea noilor legi electorale, decis de plenul comun al Parlamentului, expira pe 30 iunie, perioada fiind mai mica de jumatate de an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.