Presedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj in care arata ca atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un "act terorist crud si las" si ii asigura pe partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel.

"Atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un act terorist crud si las. Imi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum si solidaritatea fata de natiunea franceza atat de lovita astazi", se arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului mai transmite ca "ii asigura pe toti partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel", scrie MEDIAFAX.

"Comunitatea internationala trebuie sa aiba o atitudine ferma in fata incercarilor teroriste de distrugere a statului de drept, de incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atat toleranta religioasa si etnica, cat si dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizatiei moderne, construita pe principiile democratiei", se mai precizeaza in mesajul presedintelui Klaus Iohannis.

Cel putin 12 persoane, inclusiv doi politisti, au murit si alte patru au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al publicatiei satirice Charlie Hebdo.

O reuniune de criza a fost convocata la presedintie la ora 13.00 GMT (15.00, ora Romaniei), iar Franta a ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, in urma atacului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.