Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat, marti, ca a castigat, prin hotarare definitiva si irevocabila, procesul intentat lui Dan Sova, care a sustinut ca tatal acesteia ar fi fost "general de Securitate" si "seful Securitatii Giurgiu".

"Am castigat procesul cu Sova si la Curtea de Apel. Minciunile lui Sova despre tatal meu au fost demontate. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Dan Sova a mintit atunci cand a spus ca tatal meu ar fi fost «general de securitate» si «seful Securitatii Giurgiu»", se arata intr-un comunicat remis presei, scrie MEDIAFAX.

Monica Macovei aminteste ca, anterior, si Tribunalul Bucuresti a decis ca Sova "a mintit" cand a facut aceste acuzatii mincinoase in legatura cu tatal sau si a admis, in octombrie 2013, actiunea depusa de ea si de mama sa, prin care ii solicita dovezi lui Sova. "Dan Sova nu a avut si nu are nicio dovada, a mintit cu buna stiinta", arata Macovei.

Monica Macovei mai precizeaza ca hotararea din decembrie 2014 a Curtii de Apel din Bucuresti este definitiva si executorie si ca o va executa.

Potrivit unei postari anterioare facuta pe blogul personal, Monica Macovei arata ca a solicitat in actiunea depusa la Tribunalul Municipiului Bucuresti ca Dan Sova sa isi ceara public scuze si sa plateasca daune morale in valoare de 700.000 lei.

Europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu mama ei, l-a actionat in judecata, in 18 septembrie 2012, pe Dan Sova pentru afirmatiile mincinoase pe care le-a facut la adresa tatalui ei, Vasile R. Gherghescu. Aceasta sustinea ca declaratiile fostului ministru au prejudiciat atat demnitatea si imaginea ei, pe cea a mamei sale, Silvia Gherghescu, cat si memoria tatalui sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.