Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, marti, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde participa la sedinta Plenului, in care va fi prezentat Raportul de activitate al institutiei pe 2014 si va fi aleasa noua conducere a CSM.

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, de presedintele si vicepresedintele Consiliului, Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu. La sedinta CSM, care va fi prezidata de Klaus Iohannis, sunt prezenti membrii Consiliului, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii isi aleg, marti, noua conducere, intrucat mandatul presedintelui Adrian Bordea si cel al vicepresedintelui Gheorghe Muscalu expira. Judecatorii Alexandru Serban si Marius Tudose Badea candideaza pentru functia de presedinte al CSM, in timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a inscris pentru functia de vicepresedinte, scrie MEDIAFAX.

Tot in cadrul sedintei de plen de marti va fi prezentat Raportul de activitate al CSM pentru 2014.

Conform legii, presedintele si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt alesi de plen, in prezenta a cel putin 15 membri ai consiliului, cu votul majoritatii membrilor acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.