Presedintele Klaus Iohannis a postat, luni, un mesaj pe Facebook, in care saluta debutul presedintiei letone a Consiliului UE si intrarea Lituaniei in zona euro, el aratand ca, pentru romani, acest an va marca inceputul unei mai bune intelegeri a drepturilor pe care le avem ca cetateni europeni.

"Salut debutul presedintiei letone a Consiliului Uniunii Europene si intrarea Lituaniei in randul statelor membre care fac parte din zona euro", se precizeaza in mesajul presedintelui Romaniei.

El mai arata ca, "in fata oricarei greutati, Europa continua consolidarea unitatii sale", scrie MEDIAFAX.

"Pentru noi, romanii, acest an va marca inceputul unei mai bune intelegeri a drepturilor pe care le avem ca cetateni europeni, egali cu cetatenii oricarui alt stat membru", mai afirma seful statului.

Letonia a preluat, pe 1 ianuarie 2015, presedintia semestriala a Consiliului Uniunii Europene, pe fondul tensiunilor dintre Occident si Rusia, a crizei ucrainene si a problemelor economice. In plus, tot de la 1 ianuarie, Lituania a intrat in zona euro, devenind al 19-lea membru al uniunii monetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.